Menyhárt József az MKP államfőjelöltje

DUNASZERDAHELY - A Magyar Közösség Pártja Menyhárt Józsefet jelöli a 2019-ben esedékes államfőválasztáson.

Menyhárt József az MKP államfőjelöltje
Menyhárt József (Fotó: Paraméter)

Menyhárt államfőjelöltségéről a párt megalakulásának 20. évfordulóját ünneplő, jubileumi kongresszuson döntöttek Dunaszerdahelyen.

A 200 kongresszusi küldöttből 173 voltak jelen a szavazáson, egyhangúan döntöttek - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - úgy, hogy a pártelnök induljon az elnöki tisztségért folytatandó megmérettetésen.

A szavazást követő sajtótájékoztatón Menyhárt elmondta, az elnökválasztási kampányban fontos a párt témáinak bemutatása. Kitérve a szavazópolgárok nemzetiségi összetételére és mennyiségére, a párt irányítója megjegyezte, a "számok nem változtak, lejjebb mentek". Hogy befutók lesznek-e, nézőpont kérdése, bár szerinte az is "befutás", ha a tömörülés ügyeit bemutatják, hogy "ez a térség a fontos számunkra".

Az MKP vezető politikusai: Csáky Pál, Berényi József, Őry Péter, Menyhárt József

Utalva a négy évvel ezelőtti elnökválasztásra, elmondta, amikor Bárdos Gyula indult, egyedüli magyarként tette, most pedig - Bugár Béla jelöltségére célozva hozzátette - "többen küzdenek meg a magyar szavazatokért". Ebben a helyzetben "elégedett lennék, ha megközelíteném Bárdos eredményét". A Csemadok elnöke 2014-ben 5,1 százalékos támogatottságot szerzett.

Az MKP a más pártok szavazóit jobb programmal szeretné megszólítani, kihangsúlyozva, "mi a felvidéki magyarokat képviseljük".

(para)