"Most már elég ebből, miniszterelnök úr!" - Kuciakék kiborultak Matovič legújabb agymenésén

2021. március 3. - 09:57 | Belföld

"Most már elég ebből, miniszterelnök úr!" - üzeni Matovičnak a 2018-ban menyasszonyával együtt meggyilkolt újságíró, Ján Kuciak testvére, Jozef Kuciak.

"Most már elég ebből, miniszterelnök úr!" - Kuciakék kiborultak Matovič legújabb agymenésén
Jozef Kuciak (Fotó: Paraméter-archív)

Az eddig is nyilvánvaló volt, hogy Igor Matovič miniszterelnök koalíciós partnerét, Richard Sulíkot hibáztatja a jelenlegi járványhelyzetért és ezrek haláláért. Ennek oka, hogy a kormányfő szerint az SaS-es Sulík mint gazdasági miniszter nem vásárolt időben antigén gyorsteszteket, és karácsony előtt ezért nem sikerült letesztelni az egész szlovák lakosságot.

Matovič azonban kedden, az orosz oltások érkezése kapcsán tartott sajtótájékoztatóján egészen új szintre emelte a szövetségese elleni gyűlölködést.

"Meghalt egy újságíró és a jegyese, mert valaki úgy gondolta, hogy az euró-mentőöv elutasítása fontosabb" - mondta Matovič a Radičová-kormány 2012-es bukása kapcsán, amit nagyrészt Richard Sulík pártja idézett elő. Tehát a miniszterelnök logikája szerint mivel Sulík idézte elő a Fico-kormányok visszatérését, és a Kuciak-gyilkosság egy Fico-kormány idején történt, Sulík tehet az újságírógyilkosságról is.

Igor Matovič kommunikációs ámokfutását Ján Kuciak öccse nem tudta szó nélkül hagyni. Jozef Kuciak a Facebookon reagált az elhangzottakra, követelve a kormányfőtől, hogy hagyja abba a meggyilkolt párra való folyamatos hivatkozást.

"Most már elég ebből, miniszterelnök úr! Ahogy tudjuk, igyekszünk elkerülni a politikát, de az eseményeket figyeljük. Az utóbbi időben úgy látjuk, túl messzire ment az egész. Nem tudjuk tovább elviselni azt, hogy Janko és Martinka tragédiájára hivatkozva koalíciós kollégáira, sőt, újságírókra támad"

- szögezte le Jozef Kuciak. Bejegyzésében egész családja nevében azt követeli a kormányfőtől, hogy többé ne hivatkozzon a kettős gyilkosságra, amikor koalíciós csörtéit vívja, és pláne ne akkor, amikor éppen újságírókra támad - mint azt tette Kuciakék halálának harmadik évfordulóján.

"Ezzel csak annak a visszatérését segíti elő, ami már egyszer volt itt, és ezt senki nem akarja"

- zárta Igor Matovičhoz intézett üzenetét Ján Kuciak testvére.

(parameter)