Nem helyezték előzetesbe Sátor és Csonti exét, aki egyben a Híd bősi elnöke is

2016. augusztus 11. - 18:58 | Régió

A Legfelsőbb Bíróság csütörtök délután úgy döntött, hogy a Sátor Lajos-féle dunaszerdahelyi bűnszervezet tevékenységében résztvevő Csörgő Juditnak nem kell vizsgálati fogságba vonulnia. A bíróság továbbá kiengedte a vizsgálati fogságból a maffiát segítő egykori magas rangú rendőrt, Boris D.-t is.

Nem helyezték előzetesbe Sátor és Csonti exét, aki egyben a Híd bősi elnöke is
Csörgő Judit és jogi képviselője a bíróságon (Fotó: Jozef Habočík / juliamikolasikova.blog.sme.sk)

A bősi Csörgő Juditot bűnszervezet létrehozásával és támogatásával, valamint hamis árumegjelöléssel és adóelkerüléssel vádolja a bíróság. A nyomozati iratok szerint a nő bő tíz évvel ezelőtt bizonyíthatóan részt vett egy illegális, dióspatonyi cigarettagyár üzemeltetésében.

Csörgőt augusztus 2-án tartóztatta le a rendőrség, ám kihallgatása után szabadon távozhatott - a Speciális Büntetőbíróság bírája nem helyezte őt vizsgálati fogságba. A speciális ügyész fellebbezett a bíró döntése ellen, de a Legfelsőbb Bíróság augusztus 11-én szintén úgy döntött, hogy a vádlottnak nem kell vizsgálati fogságba vonulnia.

Az indok: esetében nem áll fenn a szökés rizikója, és a bíróság szerint az általa elkövetett bűncselekmények olyan régen történtek, hogy a nő a tanúkat sem tudná befolyásolni.

Csörgő Judit korábban a ma már nem élő dunaszerdahelyi maffiafőnök, Sátor Lajos élettársa volt, közös gyermekük is született. A bősi nő ráadásul a Most-Híd Bősi Alapszervezetének elnöke.

A kormánypárt járási elnöksége csütörtök este összeül, és a tanácskozáson szó lesz Csörgő Judit személyéről is.

Nagy András, a Híd szóvivője a Paraméternek úgy nyilatkozott, hogy a járási elnökséget nem Csörgő ügyei miatt hívták össze, az augusztus 11-i ülést már régebben betervezték. A párt nevében a szóvivő egyelőre annyit tudott elmondani, hogy a Hídnak nem volt tudomása Csörgő Judit azon tevékenységeiről, melyek miatt hamarosan vádat emel ellene a bíróság.

Ott volt nála Csonti telefonja

A Legfelsőbb Bíróság csütörtöki ülésén az is kiderült, hogy a Csörgő Juditnál tartott házkutatás során találtak egy telefont, mely a szökésben lévő és több gyilkossággal gyanúsított Nagy Zsolttal való kommunikációra szolgálhatott.

Csörgő Judit ügyvédje, Kovács Péter azt mondta a bíróságon, hogy ügyfele nem kapcsolta be a telefont, nem akart kapcsolatba lépni Csontival.

"Természetesen elégedett vagyok"

- mondta Csörgő Judit, miután a Legfelsőbb Bíróság szenátusa úgy döntött, hogy szabadon távozhat.

Elengedték az exzsarut is

A Legfelsőbb Bíróság augusztus 11-én egy további vádlott sorsáról is döntött. Boris D., aki 2005-ig volt az akkori Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal magas beosztású rendőre, a vádirat szerint 2003-ban elárulta a Sátor-féle maffiának, hogy hol tartózkodik Écsi Béla. Sátorék azért akarták likvidálni Écsit, hogy a lemészárolt Pápay-klán életben maradt második embere ne tanúskodhasson ellenük a dunaszerdahelyi tízes gyilkosság ügyében.

A csoport végül ki is végezte Écsit, erről informálták Boris D.-t is, aki akkor még rendőrként az ezzel kapcsolatos nyomozást is befolyásolni próbálta.

A Sátor-féle csoport tagjai közül Boris D. Reisz Andorhoz állt a legközelebb. Reisz Andort később maga Sátor Lajos végezte ki H. Lehel csótfai birtokán, testét egy malomban őrölték fel, maradványait pedig a Kis-Duna mellékágába szórták.

Boris D.t- egy héttel ezelőtt vették őrizetbe, és a Speciális Büntetőbíróság bírája vizsgálati fogságba küldte, mivel álláspontja szerint fennállt a veszély, hogy az exrendőr megszökhet, vagy befolyásolhatja a tanúkat. Boris D. fellebbezett a döntés ellen, és a panaszt elbíráló Legfelsőbb Bíróság csütörtök délután úgy döntött, hogy

az Écsi-gyilkosságban bűnrészességgel vádolt exrendőr szabadlábon védekezhet.

(parameter)

Kapcsolódó cikkek:

Segített a zsaru Sátoréknak, hogy kinyírhassák Écsi Bélát - A rendőrség megvádolta a Sátor-maffia tagjait

Spišiak nem nyilatkozik a szerdahelyi maffiáról, de szorít a zsaruknak

Dunaszerdahelyi maffia - Újabb hét személyt, köztük egy exrendőrt vettek őrizetbe

Öngyilkosságot követett el a börtönben a Sátor Lajos meggyilkolásával vádolt K. Szilveszter

Csonti előkelő helyen szerepel a legkeresettebb európai bűnözők listáján

Sátor rettegett K. Krisztiántól. Azért végezhettek vele, hogy hallgasson

"Meghaltok k*rvák!" - Écsi Béla tündöklése és bukása

Csonti szökésben van, a rendőrség hajtóvadászatot indított ellene

Csonti és K. Krisztián is részt vett Écsi Béla meggyilkolásában, akit Tallós és Nádszeg közt ástak el

Sátor Lajos halott, Kádár rács mögött, Horváth tanúskodik, Csonti menekül!