Nem ismerte Kočnert, de azért ezernyi üzenetet váltott vele a majmocskás államtitkár

Rendőrség intézkedett az igazságügyi minisztérium államtitkáránál csütörtökön, melynek során elvitték Monika Jankovská mobiltelenfonját. Azóta már tudjuk azt is, az államtitkár asszony péntekig repülőgépre ül, és most a tervezett szabadságát tölti. Most úgy hírlik, az a magasrangú szakpolitikus, aki állítólag nem is ismeri Marián Kočnert, ezernyi üzenetet váltott a felső tízezer fenegyerekével, a zűrös vállalkozóval.

Nem ismerte Kočnert, de azért ezernyi üzenetet váltott vele a majmocskás államtitkár
Fotó: tasr

Csütörtökön Jankovská mobiljáért a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség emberei egyenesen az igazságügyi minisztériumban jelentek meg, valamikor dél körül - írja a tvnoviny sk. "Teljes mértékben együttműködik a bűnüldöző szervekkel. Vallomást is tett volna, de a rendőrség azt nem igényelte" - mondta vele kapcsoltban a tárca szóvivője. És a nyomozás érdekében nem is nyilatkoznak többet.

A Markíza TV információi szerint a nyomozóhatóságok birtokába került több mint ezer, Jankovská és Kočner között váltott üzenet. Ezek az sms-ek 2017 őszétől egészen addig röpködtek, amíg a minden lében kanál, jelenleg vizsgálati fogságban ülő vállalkozót tavaly júniusban le nem tartóztatták.

Peter Pellegrini kormányfő is megszólat pénteken az igazságügyi minisztérium államtitkárának személyével kapcsolatban: „nagyon gyorsan és nagyon világosan” állást foglal, amennyiben bebizonyosodik, hogy nem úgy járt el, ahogy egy állami tisztviselőtől elvárható.

Ahogy arról már írtunk, Kočner miatt elvették a telefonját egy ügyésznek és még néhány bírónak. Hogy, hogy nem, mindegyiküknek volt valami köze az Alena Zsuzsovát futtató befutott szájhőshöz, aki addig kavart, amíg rács mögé nem került.

(para/sp)