Egymás után kobozta el a NAKA a bírók és ügyészek mobilját, és még nincs vége az egésznek

Nem csak Monika Jankovská igazságügyi államtitkár, illetve a fővárosi kerületi bíróságon dolgozó nővére, Andrea Haitová mobiltelefonja bánta azt, hogy Marián Kočner minden lében kanál spekuláns. A zűrös ügyeiről ismert, jelenleg előzetes letartóztatásban ülő vállalkozó miatt elvették a telefonját egy ügyésznek és még néhány bírónak. Hogy, hogy nem, mindegyiküknek volt valami köze az Alena Zsuzsovát futtató befutott szájhőshöz, aki addig kavart, amíg rács mögé nem került.

Egymás után kobozta el a NAKA a bírók és ügyészek mobilját, és még nincs vége az egésznek
Fotó: tasr

Csütörtökön a rendőrség elvitte Bystrík Palovičnak ügyész (Pozsony I. Ügyészsége), valamint Vladimír Sklenka (Pozsonyi I. Járásbíróság) Miriam Repáková (Pozsonyi III. Járásbíróság) bírók telefonját is. A hatóságok azt akarják megvizsgálni, hogy az érintettek kommunikáltak-e, ha igen, miről egyezkedtek Kočnerrel. A vállalkozó a partnerével, Alena Zsuzsovával gyakran váltott üzeneteket, és az egyikben azt jelezte, az államtitkár Jankovská az ő majmocskája. 

Vladimír Sklenka a Pozsonyi Járásbíróság alelnöke volt tavalyig, amikor távozott a posztjáról. Ez azt követően történt, hogy kiderült, a bíróságon elveszett a Technopol Servis ügyiratának egy fontos része, éppen az, amelyik Kočner ügyét is érinti.

Miriam Repáková 2010-ben kezdte bírói karrierjét és a Transparency International szerint azzal került be a köztudatba, hogy a Technopol-ügyben Kočner javára döntött. 

Bystrík Palovič ügyész több ízben gyanúba keveredett, hogy kitalált történetek ürügyén, és Kočner érdekeinek megfelelően megvádolta Grendel Gábort és Daniel Lipšicet.

Jankovská nővére, Andrea Haitová abban a bírói testületben foglalt helyet, amelyik megkapta a Markíza TV váltóinak ügyében a fellebezést. A kereskedelmi televízió akkor elfogultsági panaszt nyújtott be a személyével kapcsolatban.  

Zuzana Maruniaková bírónőnek szintén meg kellett válni a telefonjától. Ő az a személy, aki a markízás váltók kérdésének korábbi szakaszában Kočner javára döntött. Maruniaková egy 8 millió eurós értékpapírral kapcsolatban határozott, anélkül, hogy komolyabban megvizsgálta volna a váltót. 

És itt nem áll meg az egész történet, hiszen a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség éppen most, pénteken is megerősítette, intézkedéseket foganatosított egy közelebbről nem meghatározott "korrupciós bűncselekmény és hatáskörrel való visszaélés" miatt. Ezt a TV Markízának a rendőrség szóvivője elmondta, egyelőre sem a személyekkel, sem pedig a helyszínnel kapcsolatban nem adnak felvilágosítást.

(aktuality.sk/denníkN)