Nincs olyan, hogy Kočner és Rusko együtt mutatkozzanak a bíróságon

2019. október 28. - 10:08 | Belföld

A Markíza televízióval szemben benyújtott váltók ügye hétfőn folytatódott a bíróságon. Marian Kočnert Pavol Ruskóval együtt azzal gyanúsítják, hogy a nevezettek  értékpapírókat hamisítottak meg, és az alapján 69 millió eurót követelt a zűrös vállalkozó a kereskedelmi csatornától. Ez az első nagy bírósági tárgyalássorozat következő állomása, mely során több éves börtön fenyegeti mindkettőjüket, konkrétan 12-től 20 évig terjedő.

Nincs olyan, hogy Kočner és Rusko együtt mutatkozzanak a bíróságon
Fotó: tasr

Ahogy az lenni szokott, most sem bukkant fel az ügy két feltételezett főkolomposa a bíróságon. Most csupán Kočner jött el, Rusko, a Markíza korábbi tulajdonosa jelezte, hogy ma nem tud részt venni a tárgyaláson.

Nem jött el a bíróságra a Németországban élő Sylvia Klaus-Volzová sem, aki korábban a televízió társtulajdonosa volt. Ő az a hölgy, akit Rusko állítólag meg akart gyilkoltatni vagy húsz évvel ezelőtt. Pavol Rusko és Sylvia Volzová 1996 nyarán indították el a kereskedelmi televíziójukat, a Markíza TV-t. Kettejük kapcsolata azonban hamar megromlott, ami odáig fajult az ügyészség szerint, hogy 1997 őszén Rusko Besztercebányára látogatott, és a szlovák alvilág akkori fejénél, Mikuláš Černáknál megrendelte a kolléganője likvidálását.

Volzová egy levelet írt, amit a tárgyaláson felolvastak. Ebben az áll, hogy fél Szlovákiába utazni, hiszen mindössze két esztendeje, 2017-ben tudta meg, hogy a 90-es években meg akarták őt gyilkolni. Ebben az ügyben Rusko ellen külön eljárást kezdeményeztek.

Kočner ügyvédjének, Marek Parának nem tetszik Volzová távolmaradása, szerinte arra nem létezik semmilyen legitim ok.

TASR/para