Nincsenek újabb fertőzöttek a légi Vitalitában, eddig mindenki más tesztje negatív lett

2020. április 18. - 21:05 | Régió

A légi Vitalita egészségközpont pácienseitől és alkalmazottaitól vett újabb mintákat értékeltek ki, eddig mindegyik teszt negatív eredménnyel zárult.

Nincsenek újabb fertőzöttek a légi Vitalitában, eddig mindenki más tesztje negatív lett
Fotó: Cséfalvay Á. András - archív

Amint arról korábban beszámoltunk, napokkal ezelőtt a légi (Dunaszerdahelyi járás) Vitalita egészségközpontban is megjelent a koronavírus: egy páciensnél és három alkalmazottnál igazolták a fertőzést.

Péntekig összesen 265 tesztet végeztek el az intézményen belül, fokozatosan minden pácienstől és alkalmazottól mintát vettek.

A Vitalita igazgatóhelyettese, Cseri Gábor szombaton arról tájékoztatta a Paramétert, hogy a csütörtökön elvégzett 124 tesztből 122 lett negatív, a szociális intézmény két páciensének mintavétele pedig még nincs kiértékelve.

Pénteken további 85 tesztet végeztek el az intézményben, ezek eredménye egyelőre nem ismert.

Ez tehát azt jelenti, hogy eddig sem a klienseknél, sem az alkalmazottaknál nem igazoltak további fertőzést.

„Jelenleg tehát nincs tudomásunk fertőzött személyről a Vitalitában. A személyzet tagjai, akiknél igazolták a fertőzést, mindhárman otthon vannak” – tette hozzá Cseri Gábor.

Az igazgatóhelyettes hozzátette, kiemelten jó hír, hogy csütörtökön ismét elvégezték a tesztet annál a páciensnél, akinél a Vitalitán belül legelőször igazolták a fertőzést, és már az ő eredménye is negatív lett. Az előírások szerint két nap múlva megismétlik a mintavételt, és amennyiben az is negatív lesz, hivatalosan is gyógyultnak nyilvánítják.


(fl)

Címkék: Vitalita, Lég, koronavírus