Ők lettek 2019 legsikeresebb sportolói Dunaszerdahelyen!

2020. szeptember 24. - 21:11 | Régió

Átadták az Év sportolója 2019 díjakat Dunaszerdahelyen, a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ színháztermében. Bár az eredeti tervek szerint a díjátadóra még márciusban került volna sor, a koronavírus-járvány okozta helyzet közbeszólt, így némi csúszással, szeptember 21-én adták át a tavalyi év legjobb sportolóinak járó kitüntetéseket.

Ők lettek 2019 legsikeresebb sportolói Dunaszerdahelyen!
Fotók: Cséfalvay Á. András- További felvételekért kattints!

A legsikeresebb sportolók díjazásának ötlete az Ifjúsági és Sportbizottságtól származik. A díj odaítélésével további sikeres tevékenységre szeretnék ösztönözni a sportolókat, akik tevékenységükkel nemcsak önmagukat, hanem sportklubjukat és a várost is képviselik. Az öt kategóriában – 15 év alatti egyéni sportoló, 15-20 év közötti egyéni sportoló, felnőtt egyéni sportoló, legsikeresebb edző, valamint csapat – meghirdetett díjra dunaszerdahelyi sportszervezetek és lakosok tehettek javaslatot.

Az eseményt Hájos Zoltán polgármester nyitotta meg, aki hangsúlyozta, nem szabad elfelejtenünk, hogy egy-egy kimagasló sportteljesítmény mögött mennyi lemondás, kitartó edzés, jó erőnlét, önfegyelem és küzdelem rejlik. „Elismerés és köszönet jár az edzőknek, akik nélkül ezek a remek eredmények nem születtek volna meg, hiszen ők azok, akik a fiatalokból sportolókat faragnak, s akik nem csak edzik fiataljainkat, hanem nevelik is őket” – mondta, majd hozzátette, az erős családi háttér sem elhanyagolható tényező, hiszen a támogató szülők nélkül a fiatal tehetségek elvesznének.

Felszólalt továbbá Nagy Krisztián, az önkormányzat Ifjúsági és Sportbizottságának elnöke is, aki szintén köszönetet mondott minden sportolónak és edzőnek, amiért sikereikkel tovább öregbítik a város hírnevét.

A díjakat Hájos Zoltán polgármester, A. Szabó László alpolgármester és Nagy Krisztián, az Ifjúsági és Sportbizottság elnöke adta át.

A 15 év alatti egyéni sportoló kategória díjazottjai:

1. Hegedűs Réka, Dunaszerdahelyi Birkózó Klub

2. Vodnyánszká Renáta, MegySport

3. Bazsó Marek, Dunaszerdahelyi Birkózó Klub

A 15 és 20 év közötti egyéni sportoló kategória díjazottjai:

1. Csörgő Tamás, Dunaszerdahelyi Birkózó Klub

2. Kósa Tamás, DAC, Sportgimnázium

3. Polák Anna, Dunaszerdahelyi Birkózó Klub

A felnőtt egyéni sportoló kategória díjazottjai:

1. Hakszer Balázs, Dunaszerdahelyi Birkózó Klub

2. Juhász Mária, Dunaszerdahelyi Birkózó Klub

3. Nyáry Richárd, Spotrfanatic

A legsikeresebb edző kategória díjazottjai:

1. Gaál Attila, Dunaszerdahelyi Birkózó Klub

2. Prikler Szilvia, HC DAC Dunaszerdahely

3. Medgyes Renáta, MegySport

A legsikeresebb csapat kategória díjazottjai:

1. FC DAC 1904, A-csapat

2. Dunaszerdahelyi Birkózó Klub

3. HC DAC Dunaszerdahely

A tavalyi díjazottakat itt tekinthetik meg.

(SzC)