Összefogás: "A közös lista nem lehet a leszerepelt politikai túlélők mentőhajója"

Összefogás mozgalom reagált a Híd és az MKP megegyezéséről szóló hírre.

Összefogás: "A közös lista nem lehet a leszerepelt politikai túlélők mentőhajója"
Fotó: Facebook

Mint ismert, közös javaslattal zárultak a Híd, az MKDSZ és az MKP delegációi által a héten folytatott intenzív tárgyalások. A felek megegyeztek abban, hogy a 2020-as parlamenti választásokon közös választási párt listáján indulnak, amelyet az MKDSZ hoz létre, és amelynek neve Régiók Pártja Híd MKP lesz.

"Amikor az ország a maffiaállam lebontására készül, nem lehet mentőövet dobni a rendszer működtetőinek. Világosan ki kell mondani: csak olyan közös lista lehet sikeres, amely a Kočner-féle korrupt Smer leváltásán dolgozik. Nem hiszünk abban, hogy egy nyilvánosságot és minden leendő partnert kizáró pártpaktum sikeres lehet a választásokon, a Híd és az MKP hosszú titkolózás után nyilvánosságra hozott szándéka így sok kérdőjelet vet fel" - reagált az Összefogás a két párt megegyezésére.

A mozgalom szerint a pártok feladata, hogy a paktum részleteit a választók elé tárják. 

"A közös lista nem lehet a leszerepelt politikai túlélők mentőhajója – ezt a szavazók fogják elsüllyeszteni. A toxikus személyek ugyanis megfertőzik az egész listát.

Az Összefogás semmilyen tárgyalást nem utasít el, ám prioritásainkat és elveinket világosan, a nyilvánosság által számon kérhetően lefektettük. Ezek nélkül nem tud létrejönni valódi összefogás, ezek nélkül a választók nem fogják elfogadni a pártpaktumot sem, és alternatívát keresnek. Nem lehet a szavazókat harmadik mondatok mögé bújva megvezetni, elegük van a kioktatásból és a lenézésből! Ha majd a tárgyalódelegációk által lefektetett javaslatot mindkét párt többsége elfogadja, akkor van értelme tárgyalóasztalhoz ülni, egyenlő félként" - zárják a közleményt.


(para)