A parlament még nem döntött a Covid-igazolványt érintő intézkedésről, a tiltakozók nem tágítanak a helyszínről

2021. július 24. - 12:12 | Belföld

Szombat délelőtt a parlamenti képviselők nem szavaztak arról a módosításról, amely szerint figyelembe kell venni az oltást az intézkedések bevezetésekor. A megbeszélés nem ért véget a tervezett időpontban, vagyis a 11 órás szavazásig. A javaslat még mindig első olvasatban van.

A parlament még nem döntött a Covid-igazolványt érintő intézkedésről, a tiltakozók nem tágítanak a helyszínről
TASR

Délelőtt csak néhány képviselő volt jelen a plenáris ülésen. A megbeszélésen a koalíciós képviselők félretájékoztatásként jellemezték az ellenzéki ĽSNS és a független képviselők Tomáš Taraba és Milan Mazurek érveit. A módosítás kimondja, hogy a Közegészségügyi Hivatalnak a járványellenes intézkedések létrehozásakor figyelembe kell vennie a digitális Covid-igazolványt.

Az intézkedés elleni tiltakozás folytatódik a parlament épülete előtt. Emberek százai mentek el demonstrálni szombat reggel. Az épület bejáratát több tucat rendőr őrzi.

A tiltakozók nem hajlandók elfogadni ezt a módosítást. Kritizálják a kormányt és a parlamenti képviselőket. Azt állítják, hogy az egyszerű emberek alkotmányos jogait nem tartják tiszteletben.

Polgárháborúról és oltási fasizmusról beszélnek. Elutasítják a tesztelést és a szájmaszk viselését. Felszólítják a jelenlévő rendőröket, hogy vegyék le sisakjukat és csatlakozzanak a tiltakozáshoz.

A pozsonyi rendőrség a parlament épülete előtt még nem észlelte a közrend megsértését, erről a közösségi hálón tájékoztatnak.

TASR