Pellegrini dünnyögött egy sort a magyar feliraton, aztán visszaszívta

Sikerült egy különösen súlytalan, de figyelemelterelésnek mindenképpen megfelelő üggyel belebarmolnia a szlovák miniszterelnöknek a csütörtöki nap ennél súlyosabb cselekményébe.

Pellegrini dünnyögött egy sort a magyar feliraton, aztán visszaszívta
Peter Pellegrini (Fotó: SITA)

Peter Pellegrini Facebook-oldalán osztott meg egy fotót, amit állítása szerint "egy méltatlankodó autósofőr" küldött be neki a 63-as főútról, mivel felfedezte, hogy Somorja előtt néhány kilométerrel "ismeretlen tettesek" magyarosították az egyik táblát. A "Bratislava" felirat fölé Pozsony került, a "Šamorín" mellé pedig Somorja, hasonló, de valljuk be, esztétikailag azért kifogásolhatóbb módon, mint egykor, a Kétnyelvű Dél-Szlovákia csoport akciói idején.

A kormány feje erre szavai szerint azonnal elrendelte, hogy a közlekedésügyi miniszter cselekedjen.

"Nem fogok ilyesmit tolerálni, és nem engedem, hogy ilyen módon sértsék meg a törvényt, így próbáljanak provokálni" - írta bejegyzésében.

Megkérdeztük Érsek Árpádot, a megszólított minisztert, aki mindössze annyit közölt, hogy "a törvény értelmében fog eljárni az útkezelő".

Mire azonban ezt megtette,

Pellegrini tulajdonképpen visszaszívta, illetve visszatolta zakózsebébe a magyar kártyát, mint anno azt a bizonyos fogpiszkálót. Elképzelhető, hogy azért törölte, mert éppen akkor próbálta megfűszerezni ezzel az életünket, amikor a sót ellopta előle a külügyminisztere azzal, hogy lemondott.

Ami viszont egyszer felkerül a netre, az ott is marad, vagy legalábbis valaki biztosan megőrzi az utókornak, mint például mi:

(parameter)