Pellegrini óvatoskodva készül megkérdezni Trnkáról Lučanskýt, de már előre bejelentette, piszkálódni nem fog

2020. január 22. - 10:09 | Belföld

Peter Pellegrini érdeklődni fog Milan Lučanský országos rendőrkapitánynál a volt főügyész, Dobroslav Trnka elleni hivatalos gyanúsítás megszüntetéséről. De csak érdeklődni - írta meg a SME hírportálja a SITA hírügynökségre hivatkozva.

Pellegrini óvatoskodva készül megkérdezni Trnkáról Lučanskýt, de már előre bejelentette, piszkálódni nem fog
Peter Pellegrini (Fotó: TASR)

Rögtön hozzátette viszont, hogy csak arról fogja kérdezni a rendőrkapitányt, hogy minden az előírásoknak megfelelően történt-e, és nem a média valamiféle nyomása hatására. Szerinte ugyanis a politikusoknak nem szabadna beleártaniuk magukat az ilyen ügyekbe, csak arról kell bizonyosságot szerezniük, hogy minden rendben történt.

A Dobroslav Trnka ellen hivatali jogkörrel való visszaélés ügyében tett hivatalos gyanúsítást kedden visszavonták. Korábban a bíróság elutasította a rendőrség vizsgálati fogságba helyezésre vonatkozó beadványát. Trnkát a Tipos-ügy kapcsán gyanúsították meg, mégpedig a videó alapján, amit az egykori főügyészi irodájában rögzített egy rejtett kamera, melynek installálásában Marian Kočner segített számára. A videón Ján Počiatek egykori smeres pénzügyminiszter kérte arra az akkori főügyészt, hogy segítsen az ügy marketingjében. Szlovákia a Tipos-ügyben több millió eurót veszített.

(SME)