Pellegrini: A szerdai rendőrségi razzia bizonyítja, hogy senki sem számít védett személynek

2020. január 29. - 16:56 | Belföld

Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő ismét hangsúlyozta, hogy Szlovákiában senki sem számít „védett személynek”.

Pellegrini: A szerdai rendőrségi razzia bizonyítja, hogy senki sem számít védett személynek
Fotó: TASR/Dano Veselský

A miniszterelnök a szerdai házkutatásokra reagált, amelyek Monika Jankovská volt államtitkárt, Norbert Bödör nyitrai vállalkozót és több bírót is érintettek.

„Nagyon örülök, hogy ma reggel a nyilvánosság ismét tanúja lehetett annak, hogy Szlovákiában senki sem számít védett személynek, és hogy ma reggel sor került a Köd fedőnevű akcióra”

– mondta a kormányfő.

Hozzátette: ő és a kollégái, beleértve a rendőröket és az ügyészeket is, Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolása után felelősségteljesen viselkedtek, és nem hagyták magukat kiszolgáltatni a média nyomásának. Pellegrini szerint ennek eredménye, hogy jelenleg büntetőper folyik a feltételezett elkövetők és a gyilkosság feltételezett megrendelője ellen, és ennek eredménye a szerdai razzia is. „Soha nem használtam ki ezt a tragikus eseményt arra, hogy politikát csináljak belőle” – jelentette ki a kormányfő, hozzátéve: ez inkább az ellenzékre volt jellemző, amely „táncolt az áldozatok sírjain”.

A rendőrség szerdai razziája többek között Monika Jankovská, Andrea Haitová, Denisa Cviková és Vladimír Sklenka bírókat érintette, valamint Norbert Bödör vállalkozót is. Utóbbi ügyvédje, Adrián Kucek a TASR hírügynökségnek megerősítette, hogy lefoglalták Bödör mobiltelefonját, de eljárás nem indult ellene.

TASR