A Pierre Baguette szendvicsek diószegi gyártójánál terjedt el a koronavírus

2020. augusztus 12. - 13:55 | Régió

Mint azt korábban közöltük, egy galántai járásbeli vállalat alkalmazottai közül került ki a legtöbb, kedden azonosított koronavírus-fertőzött.

A Pierre Baguette szendvicsek diószegi gyártójánál terjedt el a koronavírus
Fotó: Pierre Baguette - Facebook

A Markíza kiderítette, hogy a Pierre Baguette szendvicseket gyártó és forgalmazó diószegi Fekollini cégről van szó. A vállalat egész Szlovákiában, de külföldön is, például Ausztriában is terjeszti az általa gyártott termékeket.

A gyár dolgozói közül nem 21 (akik galántai járásbeliek), hanem 25 esetében igazolódott már a koronavírus-fertőzés - ezt megerősítette a galántai polgármester, Peter Paška is.

A regionális közegészségügyi hivatalok már közölték, hogy a Dunaszerdahelyi, illetve a Nagyszombati járásban újonnan azonosított 2-2 fertőzött kontaktjai is a Galántai járásba vezetnek, így elképzelhető, hogy róluk van szó.

A cég összes alkalmazottját egyelőre nem tesztelték, de az elkövetkező időszakban erre sort kerítenek. Addig a közvetlen környezetükbe eső személyekkel együtt izolálják őket. A cég egyelőre működik. A cég naponta 200 ezer bagettet gyárt.

(Tvnoviny.sk)