A pozsonyi luxuslakás mellett lukratív telkek is vannak Monika Jankovská fiai nevén

2020. augusztus 6. - 14:31 | Belföld

A több mint 8 ezer négyzetméternyi telkek a szenci Napfényes-tavak mellett találhatók.

A pozsonyi luxuslakás mellett lukratív telkek is vannak Monika Jankovská fiai nevén
Fotó: TASR

Az Aktuality.sk úgy tudja, korrupcióval és kenőpénz elfogadásával vádolt korábbi igazságügyi államtitkár, a Marian Kočnerhez közel álló Monika Jankovská két fia egy pozsonyi luxuslakás mellett több telket is birtokol Szencen.

A Napfényes-tavak mellett található, 4605 négyzetméternyi telek Jankovská idősebbik fiáé, míg egy 1963, valamint egy 1926 négyzetméteres telek a fiatalabb fia nevén van. A két testvér így összesen közel 8,5 ezer négyzetméternyi telek tulajdonosa.

A lap megkeresésére az idősebb testvér közölte, hosszú távú befektetés céljából vásárolták a telkeket, a pénzt pedig a szüleiktől kapták rá.

A három telek július 23. óta van a fiúk nevén. Mivel szántóföldről van szó, Vladimíra Púpavová ingatlanszakértő szerint a telkek értéke jelenleg 40 ezer euró körül mozog, a területrendezési terv azonban szabadidős és sporttevékenységre alkalmas telekként tartja nyilván, így az értéke akár 250 ezer euró is lehet.

A telkek mellett egy pozsonyi luxuslakás is van a fivérek nevén, amelyben Jankovská is lakott, ennek értéke meghaladja az 500 ezer eurót.

Mint ismert, a Specializált Büntetőbíróság szerdán elutasította Monika Jankovská korábbi igazságügyi államtitkár és bírónő szabadlábra helyezési kérelmét. Jankovská március 9. óta van vizsgálati fogságban, a Vihar (Búrka) fedőnevű rendőrségi akció során tartóztatták le.

Az igazságügyi minisztérium korábbi, smeres államtitkárát korrupcióval gyanúsítják a televíziós váltók meghamisítása ügyében, amikor arra utasította Zuzana Maruniakovát, a Pozsonyi Járásbíróság bíróját, hogy Marian Kočner javára döntsön. Kočnert később ebben az ügyben Pavol Ruskóval, a Markíza televízió korábbi igazgatójával együtt nem jogerősen 19 év szabadságvesztésre ítélték.


(aktuality.sk)