Rács mögé került Ľudovít Makó, a pénzügyőrség egykori magas rangú vezetője

2020. szeptember 20. - 07:58 | Belföld

Előzetes letartóztatásba került Ľudovít Makó, a pénzügyőrség bűnügyi részlegének egykori vezetője – erről a besztercebányai Specializált Büntetőbíróság döntött szombaton.

Rács mögé került Ľudovít Makó, a pénzügyőrség egykori magas rangú vezetője
Fotó: TASR

Makót az ügyészség javaslatára helyezték előzetes letartóztatásba, ugyanis fennállt a veszélye, hogy további bűncselekményeket követhet el. A gyanúsított nem fellebbezett az ítélet ellen, így az jogerőssé vált.

Ľudovít Makót csütörtökön reggel vette őrizetbe a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA), a hatóság személyi szabadság korlátozásával, különösen kegyetlen módon elkövetett zsarolással, illetve bűnszervezet alapításával és támogatásával gyanúsította meg. A rendőrség szerint a bűncselekményeket 2011 és 2017 között követte el.

Makó a pénzügyőrség bűnügyi részlegének volt a vezetője, júniusban viszont távoznia kellett posztjából.

A Nyitra melletti Gímeshez több szálon kötődő személy elismeri, hogy tegező viszonyban áll a Marian Kočner embereként számontartott Norbert Bödörrel. A korábbi felettese, František Imrecze korábban azt nyilatkozta, hogy a pénzügyőrségre maga Tibor Gašpar, a korábbi országos főrendőr protezsálta be, aki rokoni kapcsolatban áll Bödörrel.


TASR/para