Rács mögött marad a SIS exigazgatója, Vladimír Pčolinský

2021. július 22. - 11:39 | Belföld

A Szlovák Titkosszolgálat (SIS) korábbi igazgatója, Vladimír Pčolinský továbbra is rács mögött marad.

Rács mögött marad a SIS exigazgatója, Vladimír Pčolinský
Fotó: TASR - archív

A Legfelsőbb Bíróság csütörtökön elutasította Pčolinský július 1-i panaszát a Specializált Büntetőbírósággal szemben, amely elutasította a szabadlábra helyezését – közölte Alexandra Važanová szóvivő.

Pčolinskýt március 11-én, kora reggel vették őrizetbe a NAKA emberei. Azzal gyanúsítják, hogy Boris Beňával, a SIS volt igazgatóhelyettesével együtt 40 000 euró értékben kenőpénzt fogadtak el Zoroslav Kollár vállalkozótól és csődügyvédtől. A vállalkozó cserébe állítólag azt kérte, hogy az SIS ne figyelje meg őt.

Április végén újabb ügyben gyanúsították meg: állítólag pénzt adott a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) egyik középvezetőjének, aki a gazdasági bűncselekmények felderítésével foglalkozott. Marián Kučerka - aki szintén előzetesben ül - már egy ideje együttműködik a rendőrséggel, és a vallomása szerint Pčolinský 10 ezer eurót fizetett neki, hogy ne foglalkozzon egy közelebbről meg nem nevezett nemzetközi építőipari vállalattal összefüggésben felmerült gyanúval. A SIS menesztett vezetője tagadja a vádakat.


(TASR/para)