A rendőrfőnök elárulta, mit tett volna, ha korábban hallja Kuciak és Kočner beszélgetését

Amint arról beszámoltunk, az Aktuality.sk nyilvánosságra hozta azt a hangfelvételt, amelyben Marian Kočner megfenyegette Ján Kuciakot. Milan Lučanksý országos rendőrfőkapitány elmondta, mit tett volna, ha korábban hallja ezt a beszélgetést.

A rendőrfőnök elárulta, mit tett volna, ha korábban hallja Kuciak és Kočner beszélgetését
Fotó: TASR

Lučanský elmondása szerint rendőrként foglalkozott volna az üggyel, ha korábban hallja a Kočner és Kuciak beszélgetését rögzítő felvételt. A rendőrfőkapitány elmondta: az lett volna a legkevesebb, hogy kivizsgálják az ügyet, illetve kihallgatják az érintetteket, csak hogy tisztában legyenek vele, hogy a rendőrség tud róla.

A 2017. szeptember 5-én lezajlott telefonbeszélgetés során Kočner azzal fenyegette meg Kuciakot, hogy mindent előás róla és a családjáról, és ha talál valami piszkot, azt nyilvánosságra hozza, elintézi, hogy ne írogathasson többé ez a "firkász".

"Különleges figyelmet fogok szentelni az ön személyének, édesanyjának, édesapjának, testvéreinek" – mondta Kočner a beszélgetés során. Kuciak ugyan tett feljelentést, a rendőrség azonban nem foglalkozott az üggyel.

Lučanský elmondása szerint nem akar belegázolni annak a rendőrnek a lelkiismeretébe, aki elutasította Kuciak feljelentését. „Manapság a rendőrökre nagy nyomás nehezedik, ezért előfordulhat, hogy egyes dolgokat alá-, másokat túlbecsülnek“ – tette hozzá a rendőrfőnök.

Mint arról beszámoltunk, 2017 őszén Pavol Vorobjov, a NAKA hírszerzési egységének a vezetője az akkori rendőrfőkapitány, Tibor Gašpar utasítására keresett rá Ján Kuciakra a rendőrségi adatbázisban. Gašpar ezeket az állításokat tagadja.

Lučanský egyelőre nem látja okát Vorobjov menesztésének, előbb meg akarja várni a vizsgálat eredményét.

aktuality.sk/para