A rendőrségi maffiahálózat több tagjának megeredt a nyelve

2021. január 29. - 12:14 | Belföld

A 18 személy közül, akiket a Tisztítótűz-ügyben gyanúsítottak meg, tíz beismerő vallomást tett. Az "Isten malmai" fedőnevű akció keretében meggyanúsított nyolc személy közül meg hatan tették ugyanezt.

A rendőrségi maffiahálózat több tagjának megeredt a nyelve
A Különleges Ügyészi Hivatal beszámolt a tudnivalókról (TASR)

A Tisztítótűz elnevezésű rendőrségi művelet során nyolc személy vagyonát lefoglalták. Ezt Ondrej Repa, a Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze jelentette be egy pénteki sajtótájékoztatón.

Arról már korábban írtunk, hogy a Tisztítótűz nevű akció során őrizetbe vett személyeket bűnszervezet alapításával és működtetésével gyanúsítják, meg azzal, hogy

a rendőri szerven belül Norbert Bödör nyitrai oligarchát szolgálták.

Maga Bödör is gyanúsított ebben az ügyben, rajta kívül pedig a szintén a közelmúltban őrizetbe vett Dušan Kováčik speciális ügyész. Továbbá vizsgálati fogságban van Tibor Gašpar volt országos rendőrkapitány, Peter Hraško, a NAKA exigazgatója, Róbert Krajmer, a NAKA korrupcióellenes egységének volt vezetője, Marián Zetocha, a NAKA hírszerzési egységének volt igazgatója, Milan Mihálik, a NAKA pénzügyi rendőrségének volt igazgatója és Martin Fleischer, a belügyminisztérium gazdasági osztályának volt igazgatója is.

Az "Isten malmai" fedőnevű akció keretében meggyanúsított nyolc személy közül hat beismerte mindazt, amivel gyanúsítják őket. Ezt Michal Šúrek, a Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) felügyelő ügyésze jelentette be a pénteki sajtótájékoztatóján. Az Isten malmai megmozdulásban a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) a pénzügyőrség egykori magas rangú vezetőjére, a Norbert Bödörhöz közel álló Ľudovít Makóra csaptak le, - és rajta kívül három másik személyre - mert 2011 és 2017 között bűncselekményeket követett el.

(TASR/para)