Roman Mikulec szerint a rendőrség a törvénnyel összhangban jár el

2022. január 14. - 19:16 | Belföld

A rendőrség a törvénnyel összhangban jár el, és ez a továbbiakban is így lesz. Ezt Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter jelentette ki, reagálva Robert Fico, az ellenzéki Smer-SD elnöke Norbert Bödör vállalkozó őrizetbe vételével kapcsolatos kijelentéseire. A TASR hírügynökséget a Szlovák Belügyminisztérium sajtóosztálya tájékoztatta pénteken.

Roman Mikulec szerint a rendőrség a törvénnyel összhangban jár el
Roman Mikulec (TASR)

"Egyáltalán nem lepődök meg azon, hogy Fico képviselő úr 12 év kormányzás és két év ellenzéki politizálás után sem tudja elképzelni, hogy a belügyminiszter és az országos rendőrfőkapitány semmilyen módon nem avatkoznak bele a vizsgálatokba, és még csak nem is informálják őket ezekről" - jelentette ki. Hozzátette: az ártatlanság vélelme továbbra is érvényes, amit maguk a nyomozók tudnak a legjobban.

Mikulec arról is beszélt, hogy Fico milyen szenvedélyesen vette védelmébe Norbert Bödört és állt ki a jogai mellett. "Akivel állítása szerint csak ismerősök, és nincs rálátása a vállalkozói tevékenységére. Ennek ellenére bírálja a bűnüldöző szervek minden lépését" - fűzte hozzá a tárcavezető, megjegyezve, hogy Fico nem Norbert Bödör jogi képviselője.

A nyitrai vállalkozót csütörtökön (január 13.) vette őrizetbe a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) a Hengerek (Valčeky) üggyel összefüggésben, közvetlenül azután, hogy kiengedték őt az előzetes letartóztatásból. Norbert Bödör ellen a Tisztítótűz (Očistec) és a Marhapásztor (Dobytkár) ügyben is eljárás folyik. Fico az őrizetbe vétellel összefüggésben az emberi jogok megsértéséről beszélt. Kifogásolta az őrizetbe vétel módját is, Norbert Bödör vállalkozóról pedig azt állította, hogy ártatlan.

TASR