Simon: A Híd nélkül is létezik magyar képviselet, készen állunk tárgyalóasztalhoz ülni az MKP-val

2019. augusztus 27. - 13:59 | Belföld

Simon Zsolt szerint a Híd tegnapi döntésénél egyértelművé vált, hogy a multietnicizmus számukra fontosabb, mint az egységes magyar képviselet.

Simon: A Híd nélkül is létezik magyar képviselet, készen állunk tárgyalóasztalhoz ülni az MKP-val
Fotó: Cséfalvay Á. András (archív)

"Mi a Magyar Fórumban tudjuk, megvalósítható a magyar parlamenti képviselet a Híd és Bugár nélkül is, ehhez viszont olyan megoldás szükséges, ami által elérhetővé válik az 5%-os parlamenti küszöb átlépése. Nyilvánvaló az is, hogy az MKP eddig nem tudta, és nagy valószínűséggel ezután sem fogja tudni megszólítani a Hídban csalódott magyar szavazókat, ez csak a Magyar Fórummal együttműködve lehetséges" - áll Simon Zsolt, a Magyar Fórum elnökének sajtónyilatkozatában.

Simon egyúttal hangsúlyozta, a Magyar Fórumban készen állnak tárgyalóasztalhoz ülni az MKP-val, a magyar nemzetiségű polgármesterekkel és a civil szervezetek képviselőivel, hogy megteremtsék a magyar képviselet feltételeit. "A parlamanti választások közelsége miatt (már csak 90 nap van a választási listák leadásáig) csak a Magyar Fórum lehet az új megoldás alapja" - tette hozzá.

Mint ismert, Bugár Béla a pártja Országos Tanácsának hétfői ülése után bejelentette, nem lesz Híd-MKP-koalíció a soron következő parlamenti választásokon. Ahogy a Híd elnöke fogalmazott, ez a két pártnak a tárgyalási eredménytelenségét mutatja.


(parameter)