Sulík szerint Heger jobb miniszterelnök lesz, mint Matovič volt

2021. március 30. - 12:55 | Belföld

Az SaS elnöke a Radio Expres műsorában, Braňo Závodský vendégeként kijelentette, szerinte Eduard Heger (OĽaNO) jobb miniszterelnök lesz, mint Igor Matovič (OĽaNO) volt.

Sulík szerint Heger jobb miniszterelnök lesz, mint Matovič volt
Fotó: TASR

A Matovič-kormány múlt héten lemondott gazdaságügyi minisztere szerint Zuzana Čaputová államfő már csütörtökön kinevezheti az új kormányt. Azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy még ezen a héten lesz-e kormányülés az új miniszterelnökkel.

Sulík a műsorban elmondta, nem támogatja azt az elképzelést, hogy konszenzussal és ne szavazással hozzanak döntéseket a kormányüléseken, ezt korábban a Za ľudí elnöke, Veronika Remišová javasolta.. „Inkább nem tetszik az ötlet, de nemet nem mondok” – tette hozzá.

A Matovič lemondása előtti kormányülés – amelyen az erről szóló határozatot fogadták el – röviddel déli 12 óra után véget is ért. Igor Matovič és Eduard Heger anélkül távoztak, hogy válaszoltak volna az újságírók kérdéseire.

Zuzana Čaputová köztársasági elnök ma 16 órakor fogadja el Igor Matovič miniszterelnök lemondását. Igor Matovič vasárnap (március 28.) jelentette be, hogy a kormányválság megoldása érdekében helyet cserél a kormányfő és a pénzügyminiszter, és visszavonta a koalíciós partnereknek szabott korábbi feltételeit. Heger miniszterelnökké jelölését elfogadták a koalíciós partnerek.


(DenníkN/para)