Sulík szerint nyilvánosságra kellene hozni a Szputnyik V adásvételi szerződését

2021. április 15. - 09:59 | Belföld

Richard Sulík (SaS) gazdaságügyi miniszter támogatja, hogy hozzák nyilvánosságra a Szputnyik V vakcinákról szóló adásvételi szerződést, de meg akarja várni a jogi elemzést, hogy ez egyáltalán lehetséges-e.

Sulík szerint nyilvánosságra kellene hozni a Szputnyik V adásvételi szerződését
Fotó: TASR

A miniszter előnyösnek tartja, hogy a szerződést jogi szakértők vizsgálják. Megint hangsúlyozta, az SaS soha nem volt a Szputnyik V vakcinák ellen, Matovič márciusi sajtótájékoztatóját bírálták, amikor a kassai reptéren bejelentette az orosz oltóanyagok megvásárlását.

Matovič budapesti látogatása kapcsán elmondta, a pénzügyminiszter szerinte pontosan tudja, mit gondol erről Ivan Korčok külügyminiszterrel együtt. Nem akarja viszont veszélyeztetni a koalíciós kapcsolatokat.

„Bízom benne, hogy Matovič tisztában van vele, mi történt, és főleg azokkal a dolgokkal, amelyeknek nem kellett volna megtörténniük” – fogalmazott.

Az SaS elnöke szerint érthető, hogy a járványügyi intézkedések enyhítéséről kedden Igor Matovič tájékoztatott, hiszen még ő volt a miniszterelnök, amikor ezeket bevezették. Meggyőződése, hogy Matovič tisztában van vele, pénzügyminiszterként mások a jogkörei, mint miniszterelnökként voltak.


(TASR)