Súlyos a helyzet, a Za ľudí-ban ismét erősödnek a Matovič távozását követelő hangok

2021. március 12. - 13:26 | Belföld

A Za ľudí elnöke, Veronika Remišová szerint folytatódik a kormányválság, pénteken a párton belül is tárgyalnak arról, mi legyen.

Súlyos a helyzet, a Za ľudí-ban ismét erősödnek a Matovič távozását követelő hangok
Veronika Remišová (Fotó: TASR)

"Rendkívül fontos, különösen ebben az összetett válsághelyzetben, hogy javuljanak a viszonyok, megújuljon az emberek bizalma" - fogalmazott a kormányalelnök. Megismételte, amit már korábban is elmondott, hogy ne az embereknek kelljen a kormány problémáival foglalkozni, hanem végre a kormány foglalkozzon az emberek problémáival.

Ján Benčík (Za ľudí) parlamenti képviselő szerint Matovič a csütörtöki sajtótájékoztatójával, amelyen többek között arról beszélt, hogy Krajčí akkor fog lemondani, amikor már elkezdték oltani az embereket a Szputnyikkal, eltiporta az ún. jó kormányzásról szóló memorandumot, még mielőtt azt a koalíciós vezetők aláírták volna.

Benčík ebből kifolyólag az SaS és annak elnöke, Richard Sulík azon nyilatkozatát támogatja, mely szerint a korábbi egyezség megszűnt, és újra ott vannak, ahonnan elindultak.

"Szeretném hinni, hogy hasonlóképp határozottan jár majd el Veronika Remišová. A döntésem nem változott, de megvárom a néhol ízléstelen bohózatba hajló koalíciós dráma kibontakozását" - jegyezte meg Benčík azzal, hogy ha nem távozik a posztjáról Krajčí és Matovič is, ő kilép a Za ľudí frakciójából és nem támogatja tovább a kormányt.

Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszter pénteken reggel már bejelentette, hogy lemond a posztjáról, mivel nem szeretné, ha a távozásának határideje ürügyként szolgálna a kormány bukására. Azt követően döntött így, hogy Igor Matovič ominózus sajtónyilatkozata után az SaS és a Za ľudí is az egyezség betartására szólított fel.

(TASR/parameter)