Szigorúbb intézkedések léptek életbe a Nyitrai járásban, a rendőrség nagy erőkkel ellenőriz

2021. január 5. - 11:46 | Régió

Továbbra is rendkívüli a helyzet a Nyitrai járásban, szigorították a járványügyi intézkedéseket a járásban, és a rendőrség arra kéri az embereket, csak akkor utazzanak Nyitrára, ha az feltétlenül szükséges.

Szigorúbb intézkedések léptek életbe a Nyitrai járásban, a rendőrség nagy erőkkel ellenőriz
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A nyitrai kórházban kritikus a helyzet, a teljesítőképesség határain vannak, és vélhetően nem lesz elég a kapacitás, amit erre a célra el tudnak különíteni. Több beteget már át kellett szállítani más, környező városok kórházaiba.

Keddtől szigorúbb járványügyi intézkedések léptek életbe a Nyitrai járásban, amelyek az óvodákra és az üzletekre vonatkoznak. A regionális közegészségügyi hivatal által kiadott új rendelet értelmében az eddigi 15-ről 25 négyzetméterre csökkentették az egy vásárlóra számított területet az üzletekben. Amennyiben az üzlet alapterülete nem éri el a 25 négyzetmétert, egyszerre csak egy vásárló tartózkodhat bent.

A rendelet szerint tilos az óvodák üzemeltetése. Óvodába csak azoknak a szülőknek a gyerekeik járhatnak, akik az egészségügyben, illetve a létfontosságú infrastruktúrában dolgoznak.

Nyitrán továbbá keddtől rendőrök ellenőrzik a beutazást a városba. Amennyiben valaki munkavégzés vagy magánvállalkozói tevékenység miatt utazik a városba, ezt igazolnia kell.

Kapcsolódó cikkek:


(TASR)

Címkék: Nyitra, koronavírus