A Technopol épületében razziázott a NAKA

2019. december 17. - 11:04 | Belföld

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) kedden razziát tartott a Technopol pozsonyi épületben a társaság vagyonával és pénzügyi csalásokkal kapcsolatban.

A Technopol épületében razziázott a NAKA

A rendőrség részletesen egyelőre nem tájékoztatott a rendőrségi akcióról, az Aktuality.sk azonban úgy tudja, az épületbe több mint tíz rendőr hatolt be kedden a reggeli órákban.

A bíróság idén júliusban először mondta ki, hogy Marian Kočner és emberei 2016-ban törvénytelenül kerítették birtokukba a Technopol Servis nevű vállalatot, ezzel kapcsolatban pedig már több személyt meggyanúsítottak. 2016. december 2-án Kočner emberei részt vettek egy megjátszott közgyűlésen, majd önjelölt részvényesként beültették magukat a cég elnökségébe, közvetlenül ezután pedig mintegy 20 millió euró értékű ingatlant sikkasztottak.

Radovan Pala, a cég valós tulajdonosait képviselő TaylorWessing ügyvédi iroda munkatársa korábban megjegyezte, alapvető fontosságú döntésről van szó, amely igazolja, hogy Kočner emberei törvénytelenül cselekedtek, törvénytelenül ruháztak át ingatlanokat, adták el a céget és vettek ki pénzt a számláiról.


(TASR/para)