TERRORTÁMADÁS: Az osztrák rendőrség házkutatásokat tartott, több embert letartóztatott

2020. november 3. - 08:04 | Külföld

Hétfőn este nyolc óra körül lövöldözés volt egy bécsi belvárosi zsinagógánál. Több fegyveres támadó volt, az egyiket a rendőrség lelőtte, egy másikat letartóztattak, egy harmadikat továbbra is keresnek.

TERRORTÁMADÁS: Az osztrák rendőrség házkutatásokat tartott, több embert letartóztatott
Fotó: AP

Az osztrák rendőrség több házkutatást tartott és többeket letartóztatott kedd reggel Bécs belvárosában "az (egyik) elkövető környezetében" - közölte az osztrák belügyminisztérium az APA hírügynökséggel.

Kedd reggel a bécsi rendőrfőkapitány, Gerhard Prüstl a belügyminisztérium sajtótájékoztatóján összesen négy halálesetről beszélt. Az egyik lelőtt merénylő mellett három civil áldozat is volt, köztük egy nő.

A terrormerénylet során megsebesült rendőr állapota súlyos, de stabil - közölte Christoph Mierau, a Bécsi Egészségügyi Szövetség szóvivője. A sérült rendőrt egy bécsi kórház intenzív osztályán ápolják.

A bécsi kórházakban 17 sebesültet ápolnak, közülük legkevesebb hat ember állapota súlyos.

A merényletben eddigi jelentések szerint három járókelő és egy merénylő veszítette életét.

A támadás az osztrák főváros kulturális-, turista- és szórakozónegyedében volt. Stefansdom közelében levő városrészben sokan voltak, az emberek bárokban, éttermekben, színházakban, mozikban szórakoztak, mert keddtől ban, színházban, miután keddtől Ausztriában szigorítások lesznek a koronavírus miatt.

(MTI)

Címkék: lövöldözés, Bécs