Tibor Gašpar feljelentést tesz a Kuciak-gyilkosság nyomozásával kapcsolatban

2019. január 31. - 21:53 | Belföld

Tibor Gašpar volt rendőrfőkapitány büntetőfeljelentést tesz hivatali hatáskörrel való visszaélés, illetve az igazságszolgáltatás akadályozásának gyanúja miatt. Ezt Gašpar a Joj TV-nek jelentette be csütörtökön egy telefonos interjúban.

Tibor Gašpar feljelentést tesz a Kuciak-gyilkosság nyomozásával kapcsolatban
Tibor Gašpar (Fotó: TASR)

Gašpar gyanúsnak véli a módot, ahogy a Ján Kuciak újságíró és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolása ügyében nyomozó csoportból kiszivárognak az információk.

„Úgy vélem, hogy ez többszörösen is ellentétes a büntető törvénykönyvvel és az én álláspontom szerint károsítja magát a nyomozást, valamint több konkrét személyt is. Ezért büntetőjfeljelentést teszek azok ellen, akik ilyen módon járnak el”

– jelentette ki, hozzátéve: szerinte valaki akadályozni, sőt manipulálni akarhatja a gyilkosság ügyében indított vizsgálatot.

„Én erre jelen pillanatban biztosan nem fogok reagálni, ez számomra a Denník N által közölt információ. A bűnüldöző szervek egyelőre nem vették fel velem a kapcsolatot, ezért egyáltalán nem tudom, hogy valóban ezt mondta-e. Ha több információm lesz, nyilatkozom” – reagált Gašpar a Joj TV-nek arra a médiában megjelent információra, miszerint Pavol Vorobjov, a pénzügyi hírszerző egység jelenlegi főnöke Tibor Gašpar volt rendőrfőkapitány utasítására átvilágította Ján Kuciakot a rendőrségi adatbázisban, még az újságíró meggyilkolása előtt.

(TASR)