Több mint kétmillió eurót fizethet Kočner és Rusko a Markízának

2019. május 2. - 13:32 | Belföld

A hamis váltók ügyében több millió euró kifizetésére kötelezhetik az ügyben gyanúsított Marian Kočnert és Pavol Ruskót.

Több mint kétmillió eurót fizethet Kočner és Rusko a Markízának
Forrás: Cas.sk

A noviny.sk úgy tudja, amennyiben a bíróság elismeri a gyanúsítottak által okozott károkat és kiadásokat, a bíróság több mint kétmillió euró kifizetésére kötelezheti Kočnert és Ruskót.

Ez az összeg tartalmazza a hamis váltók ügyével kapcsolatos bírósági eljárások költségeit is. Egészen pontosan 2 391 877 euróról van szó.

A gyanúsítottak jogi képviselői jogtalannak és indokolatlannak találják a több mint kétmillió eurós kártérítési összeget.

Kočner jelenleg a Markízával kapcsolatos, 70 millió euró értékű váltók miatt van előzetes letartóztatásban. A televízió értékpapírok hamisítása miatt tett feljelentést Kočner és Rusko ellen. A Markíza szerint a váltók hamisak, szerintük ugyanis sem a televízió könyvelésében, sem a váltók előző tulajdonosának könyvelésében nem szerepelnek.

Kočner letartóztatását 2018. június 28-án rendelte el a Legfelsőbb Bíróság. A vállalkozó jelenleg a besztercebányai börtönben van, előtte pedig a pozsonyi, illetve a leopoldovi börtönben raboskodott. Kočnert csütörtökön meggyanúsították a Kuciak-gyilkosság megrendelésével is.

Pavol Rusko ellen folyamatban van egy másik bírósági eljárás is: december elején vádemelést indítványoztak ellene annak a gyanújával, hogy megrendelte volt üzlettársának, Silvia Volzovának a megölését.


(noviny.sk/para)