Több vádponttal is gyanúsítják a pozsonyi késes ámokfutót

Garázdasággal és közfeladatokat ellátó személy elleni erőszakkal gyanúsítja a rendőrségi nyomozó azt a férfit, aki a múlt pénteken be akart hatolni a pénzügyminisztérium Štefanovič utcai épületébe és megsebesített egy őrt – tájékoztatott weboldalán a rendőrség.

Több vádponttal is gyanúsítják a pozsonyi késes ámokfutót
Fotó: Rendőrség (Facebook)

„A nyomozás eddigi eredményei szerint a 34 éves pozsonyi Martin H. nem sokkal 15 óra után jelent meg a minisztérium épületénél, hozzávágott valamit a bejárati ajtóhoz és megkéselte az őrt. Vállon és hasba szúrta” – közölte a rendőrség.

A támadás után a gyanúsított a Széplak utca (Obchodná ulica) felé vette az irányt, ahol késsel fenyegette a járókelőket. Amikor a rendőrök a helyszínre értek, felszólították, hogy dobja el a kést. Erre nem volt hajlandó, sőt a rendőröket is fenyegette, ezért rálőttek. Véletlenül eltaláltak egy 15 éves lányt.

Az incidenst és a rendőri intézkedést a belügyminisztérium belső ellenőrzési osztálya vizsgálja, tájékoztatta az újságírókat a keddi kormányülés után Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter. "Az akciót vizsgálja a belügyminisztérium. El kell mondanom, hogy a Széplak utcában már hosszabb ideje megkettőzött őrjárat teljesít szolgálatot, főleg hétvégén” – mondta Denisa Saková belügyminiszter. Hozzátette, úgy tájékoztatták, hogy a járőrök hét percen belül a helyszínen voltak.

TASR