Újabb gyanúsított a Kuciak-gyilkosságban? A nyitrai vállalkozó megelőzte a rendőröket

2018. december 13. - 12:48 | Belföld

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásával kapcsolatban őrizetbe akarta venni az ismert nyitrai vállalkozót és az SBS Bonul tulajdonosát, Norbert Bödört.

Újabb gyanúsított a Kuciak-gyilkosságban? A nyitrai vállalkozó megelőzte a rendőröket
Norbert Bödör - balról a második (Fotó: TASR/Henrich Mišovič)

A Speciális Ügyészség hivatala néhány nappal ezelőtt letartóztatási parancsot adott ki a vállalkozó ellen, hogy előállítsák kihallgatásra. Bödör ezt megtudta és önként jelentkezett a rendőrségen, ahol kijelentette: kész együttműködni a hatóságokkal.

A rendőröket és az ügyészt is meglepte, hogy Bödör tudott az ellene kiadott letartóztatási parancsról.

A gyanú szerint valamilyen módon Bödör is részt vett több szlovákiai újságíró megfigyelésében. Az újságírók megfigyelését megközelítőleg egy évvel a Kuciak-gyilkosság előtt rendelte meg Marián Kočner az egykori SIS-ügynöknél, Peter Tóthnál. Utóbbi szintén együttműködik a rendőrséggel.

Bödör a DenníkN-nek beismerte, hogy önként jelent meg a rendőrségen, de állítólag nem azért tette, mert a nyomozói csoportból kiszivárgott volna, hogy a letartóztatását tervezik. Elmondása szerint nem tartja rendkívülinek azt, hogy önként jelent meg a rendőrségen. Emellett a vállalkozó azt is kijelentette, hogy semmit sem tud a gyilkosságról és az újságírók megfigyeléséről sem.

Marian Kočnerrel való kapcsolatáról Bödör nem akart beszélni. Néhány héttel a gyilkosság után Kočner autóját állítólag Bödör nyitrai hotelje előtt látták.

Bödör az egykori országos rendőrfőkapitány, Tibor Gašpar rokona. Robert Fico kormányzása alatt a tulajdonában lévő SBS Bonul jövedelmező szerződésekben részesült az állami közigazgatásban. Erről Ján Kuciak is beszámolt.

tvnoviny.sk/para