Változások lehetnek a kormánykoalícióban, Kolíkováék valószínűleg nagy lépésre készülnek

2021. szeptember 5. - 16:02 | Belföld

Ha Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügyi miniszter a párt további tagjaival együtt csatlakoznak a Richard Sulík vezette SaS-hez, nem kizárt, hogy változások lesznek a kormánykoalícióban.

Változások lehetnek a kormánykoalícióban, Kolíkováék valószínűleg nagy lépésre készülnek
Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügyi és Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter

Erről Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke beszélt vasárnap a TV Markíza Na telo című műsorában. Kollár szerint valószínűleg Kolíkováék csatlakozni fognak az SaS-hez.

„Úgy gondolom, hogy Mária Kolíková a Za ľudí pártból távozókkal együtt belép az SaS-be, és így elveszítjük az egyik koalíciós partnert” – mondta Kollár a műsorban, majd hangsúlyozta, nem lehetséges, hogy az egyik koalíciós partnernek kettő, legfeljebb négy szavazata legyen.

A parlament elnöke azt sem tartja kizártnak, hogy ezt követően bizonyos pozíciókat újra elosztanak majd a koalícióban.

Vladimíra Marcinková, a párt elnökségi tagja szombaton azt mondta, még nem döntöttek véglegesen arról, hogy maradnak -e a pártban, vagy távoznak. Az EP-képviselő kijelentette, hogy már több párttól kapott ajánlatot. Kollégái és ő sem akarja a döntéseivel gyengíteni a koalíciót. Szerinte a SaS klubhoz való csatlakozás az egyik lehetséges lehetőség, de nem ezt a lehetőséget részesíti előnyben.

Az országos rendőrfőkapitány pozíciójával kapcsolatban kiemelte, nem avatkozik bele az utóda megválasztásába. „Ez Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter politikai felelőssége” – húzta alá.


(TASR/para)