"Végre nyert az igazság" - a meggyilkolt újságíró és menyasszonya családja elégedett a bíróság döntésével

2021. június 15. - 19:27 | Belföld

A három évvel ezelőtt, 2018 februárjában meggyilkolt újságíró, Ján Kuciak és menyasszonya, Martina Kušnírová családja a Legfelsőbb Bíróságának keddi döntését az igazságszolgáltatás győzelmének tekintik.

"Végre nyert az igazság" - a meggyilkolt újságíró és menyasszonya családja elégedett a bíróság döntésével
Fotó: TASR

A tragikus sorsú fiatalok szülei elégedettek a mai döntéssel. Úgy vélik, hogy a Speciális Büntetőbíróság igazságos döntést hoz az ügyben.

"Örülök, hogy az igazságosság győzött. Ez az első kiáltás a sötétségbe az igazságosságért. Nemcsak két gyermekünk, hanem a jövő generációi és az újságírók számára is, hogy ne féljenek tollat ragadni." - nyilatkozta Zlatica Kušnírová, aki tovább küzd az igazságért, és úgy véli, hogy a büntetőbíróság "határozottan jobban fog dönteni".

Jozef Kuciak, a meggyilkolt újságíró apja elégtételként éli meg a Legfelsőbb Bíróság mai határozatát. "Végre nyert az igazság" - nyilatkozta az oknyomozó újságíró édesapja.

Ahogy arról percről percre formátumban beszámoltunk, a Legfelsőbb Bíróság kedden 17 óra után úgy döntött, a Specializált Büntetőbíróságnak (ŠTS) újra kell tárgyalnia a Kuciak-gyilkosság ügyét.

A Legfelsőbb Bíróság egyszersmind elismerte Szabó Tamás vádlott bűnösségét Molnár Péter vállalkozó meggyilkolása ügyében. Peter Paluda, a bírói szenátus elnöke szerint az ŠTS tavaly szeptemberben elhamarkodottan döntött Marian Kočner és Alena Zsuzsová felmentése mellett. "Nem vett figyelembe minden körülményt, nem indokolta meg egyértelműen a döntést és nem végzett el minden bizonyításfelvételt" - tette hozzá.

(TASR/para)