A vírus elleni harcban becsődölt a papa, de a fia úgy vásárolja a pozsonyi lakásokat, mint más a WC-papírt

2020. március 23. - 10:19 | Belföld

Kajetán Kičura, az Állami Tartalékalap távozóban levő vezetőjének a fiáról ír érdekeseket az Aktuality hírportál. Éppen akkor, amikor a tartalékalap (SŠHR) bakit bakira halmozott, az ifjabbik Kičura a fővárosban vett pár lakást. És még csak hitelre sem volt szüksége.

A vírus elleni harcban becsődölt a papa, de a fia úgy vásárolja a pozsonyi lakásokat, mint más a WC-papírt
Fotó: tasr

Éppen hogy csak megjelentek az első cikkek azzal kapcsolatban, hogy az SŠHR háza táján nincs mindenki a helyzet magaslatán az egészségügyi segédeszközök vásárlásával összefüggésben, kiderült, ezekben a napokban vásárolt az azóta lapátra tett vezető fia Pozsony belvárosában két ingatlant. A kacifántos nevű, húsz éves Krištof Kajetán Kičura március 17-től lett tulajdonosa az államfői palotától nem messze található lakásoknak. Az ingatlanokra nem vett fel jelzáloghitelt sem, ami azt jelenti, volt elég készpénze a fiatalembernek. Erről az idősebb Kičura azt mondja, fia kölcsönt intéz magának.

Derék család lehet Kičuráéké, hiszen a mama és a papa mélyen belenyúltak a zsebükbe, hogy fiuk hozzájuthasson a súlyos százezrekbe kerülő lakásokhoz.

Egy nappal az első lakás megvásárlása előtt az SŠHR kötött 10 milliókat érő gyanús szerződéseket egy dúbravkai lakásba, illetve egy jókai családi házba bejegyzett cégekkel, a Lacorppal és az A-testing nevezetűvel. A tartalékalap a szájmaszkokat és a gyorsteszteket a normál ár többszöröséért vette meg, és ezt a tranzakciót már vizsgálja is a Közbeszerzési Hivatal is.

Kičura szerint véletlen egybeesés, hogy a Lacorppal kötött, felsrófolt árú, 22 milliót érő szerződés megkötése és a fiának a lakásvásárlása egy napra esik. Állítólag azért vett a fia egyszerre két ingatlant is, mert, ahogy a papa mondja, "remek ajánlat érkezett".

Igor Matovič kormányfő már jelezte, hogy a tartalékalap fura beszerzései miatt távoznia kell a pozícióját még a Smernek köszönhető Kajetán Kičurának.

Ahogy arról korábban írtunk, az SŠHR távozóban levő irányítója vasárnap még azt állította, az elkövetkező napokban négymillió gyorsteszt érkezik Szlovákiába, később ezen némileg módosított, valami számolási hibára utalva.

(aktuality)