Vörös besorolású a Komáromi járás, narancssárga a Dunaszerdahelyi és az Érsekújvári!

2020. szeptember 25. - 19:27 | Belföld

Már 19 szlovákiai járás vörös besorolású Szlovákiában.

Vörös besorolású a Komáromi járás, narancssárga a Dunaszerdahelyi és az Érsekújvári!
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Szlovákiában a koronavírus-pandémiával összefüggésben ezen a héten is nőtt a vörös és narancssárga besorolású régiók száma. Pillanatnyilag 19 járás vörös besorolású, és ugyanennyi narancssárga. 41 járás zöld zónának számít. Erről Ján Mikas tiszti főorvos tájékoztatott a pandémiabizottság pénteki ülése után. A COVID-térkép a korona.gov.sk oldalon érhető el.

Vörös besorolású mind az öt pozsonyi járás, valamint a Szenci, Nagyszombati, Skalicai, Nyitrai, Trencséni, Komáromi, Nagykürtösi, Dolný Kubín-i, Námestovói, Tvrdošíni, Stará Ľubovňa-i, Sninai, Szobránci és Nagymihályi járás.

A vörös besorolás válságos helyzetet jelöl.

Narancssárga besorolású járás a Senicai, Malacky-i, Bazini, Galgóci, Galántai, Dunaszerdahelyi, Érsekújvári, Partizánskei, Privigyei, Ilavai, Púchovi, Besztercebányai, Losonci, Liptószentmiklósi, Poprádi, Sabinovi, Eperjesi, Bártfai és Tőketerebesi járás.

A narancssárga besorolás romló állapotra utal.

Múlt héten 14 járás volt vörös, és ugyanennyi narancssárga besorolású. A zöld zónába 51 járás tartozott. Arról, hogy az egyes besorolások mit eredményeznek, ITT és ITT írtunk korábban.

Kapcsolódó cikk:

(TASR)