És mégis lapos a Föld? Nyakunkon a bugrisok!

Post Image

És mégis lapos a Föld? Nyakunkon a bugrisok!

Headphones icon
05:29
camera

1

És mégis lapos a Föld? Nyakunkon a bugrisok!

Fotó: Adobe Stock 

Megosztás

Ez itt a Paraméter napi hírösszefoglalója, a LÉNYEG. A nap legfontosabb eseményeit szemlézzük, így garantáltan nem marad le semmiről.

Már Kopernikusz felismerte és tudományosan bizonyította, hogy a Föld és egyéb égitestek is a Nap körül keringenek. Galileo Galilei meg állítólag büntetés terhe mellett is kimondta, hogy mégis mozog a Föld… Ennek ellenére viszont manapság is akad akárhány bugris, akik szerint ez azért se így van. Ráadásul arra esküsznek, hogy bolygónk nem is gömbölyű, hanem lapos.

Lukáš Machala

Nincsen azzal semmi baj, amíg kocsmaasztaloknál dől némelyekből a kizárólagos gőggel megtámasztott ostobaság. Annál is kevésbé, mivel okosnak, illetve normálisnak lenni egyáltalán nem számonkérhető kötelesség. A hülyeség pedig nem büntethető ugye. Kivéve, ha kézzel fogható kárt okoz az elkövető…

Mit lehet kezdeni viszont azzal a ténnyel, ha valaki a kulturális minisztérium vezetőjeként jut odáig az eszét játszva, hogy a Föld lapos. Illetve, hogy szerinte azért nem biztosan gömbölyű, mert ő még nem járt az űrben, és nem tudott meggyőződni róla…

A szóban forgó illetőt Lukáš Machalának hívják. Ez a fazon jelentette ki a köztévében a minap, hogy szerinte a kigyeegysúlyozottság és a közszolgálatiság lényege, hogy az adófizetők pénzéből működő közmédiában teret kapjanak akár a laposföld-hívők is… Hát nem? Utánuk meg majd jöhetnek azok a flúgosok, akiknek szent meggyőződésük, hogy Adolf Hitler épp úgy él még most is, mint Elvis Presley. És persze nem is anya szülte őket, hanem az illuminátusok követei…! Ja, és arról hallottál már, hogy a Magas-Tátra épp úgy nem is létezik, ahogy a Balaton…?

Végnélkül folytatható lenne a legkülönfélébb agyrémek sora. Akár név szerint fel lehetne sorolni a sok-sok megveszekedett bolondot, akikkel nap mint nap összefuthat az ember. Csakhogy ezek hála istennek nem jellemzően esélyejesek, az állami közmédia igazgatói posztjára. Ahogy ez a Machala nevű bugris! Hiszen, ha lehet ő a kulturális miniszter jobbkeze, miért kételkednénk abban, hogy RTVS után létrehozandó STVR leendő vezetőjeként etetheti majd a közt förtelmes baromságaival?! Politikai és vezetői tapasztalatai különben is vannak neki, hiszen minden volt már ő, épp’, csak akasztott ember nem. Volt fasiszta, nacionalista, oktatási minisztériumi hivatalvezető, fürdőigazgató. Csak épp űrhajós nem, hogy meggyőződhessen arról, lapos-e a Föld vagy gömbölyű, mint a lócitrom…

Csoda, hogy nemcsak a legmagasabb polcokon tombol a hülyeség?

Hát így állunk! Csoda, hogy nemcsak a legmagasabb polcokon tombol a hülyeség, hanem lentebb is? Például a Dunaszerdahelyi járásban. Ahhoz mit lehet szólni, hogy akadt a Csallóközben is egy olyan magánzó, aki megközelítőleg 180 ezer tonna különféle hulladékot helyezett el, illetve ásott el engedély és a telektulajdonosok beleegyezése nélkül Dunahidas kataszterében. Az elkövető egy polgári projekt keretén belül terepjárós vezetések címszó alatt arra bíztatta az embereket a közösségi hálón, hogy szemetet szállítsanak az említett szemétlerakóra. A több mint 74 ezer négyzetméternyi területen elsősorban betontörmeléket, téglákat, cserepeket, burkolóanyagot, kerámiakészítményeket, földet, köveket, vegyes építési és bontási hulladékot, valamint egyéb hulladékot helyezett el. A hulladék egy részét elásták, vagy más hulladékkal fedték el.

Normális?! Nyilván nem, ám lehet, hogy lesznek páran, akik arra jutnak, hogy a csávó azért ügyes lehetett, mert nyilván nem ingyen lett belőle szemetes gengszter… Na most majd kiderül, megérte-e neki, hogy így maga alá, illetve embertársai alá piszkítson!

Vigyázat, vírusveszély!

Mindegy is, valami vírussal megint elrendeznek majd bennünket. A legújabb merénylet eszköze a norovírus és északról terjed dél felé. Ami azt jelenti, hogy Közép-Szlovákiából eljut majd előbb-utóbb a Dunához is. Gyomor-bélhurutot okoz egyébként, leggyakoribb tünete pedig a hasmenés, a hányás és a gyomorfájdalom, de lázzal és fejfájással is járhat.

Markíza információi szerint már legkevesebb ötszáz fertőzöttről tudnak, a bánovcei régión kívül Trencsén, Nagytapolcsány (Topoľčany) és Partizánske környékén is megjelent. A fertőzöttek tényleges száma azonban ennél magasabb lehet, hiszen nagy esély van ugyanis a vírus háztartáson belüli átadására.

Hát nem érdekes, hogy már megint nyakunkon a baj…?

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program