Álhírnek tartja Gyimesi exkotlebás haverja, hogy ő lesz a kulturális miniszter

camera

1

Álhírnek tartja Gyimesi exkotlebás haverja, hogy ő lesz a kulturális miniszter

Danko és Taraba, a nyerő páros (Facebook) 

Megosztás

Az SNS jelöltlistáján a parlamentbe bejutó Tomáš Taraba azt állítja, hogy nem ő lesz a kulturális miniszter Robert Fico új kormányában.

A nemzetiek listáján kis híján 64 ezer preferenciaszavazatot bezsebelő képviselő a közösségi oldalán próbálta tisztázni a vele kapcsolatban felröppent híreszteléseket: "Azt üzenem a Progresszív Szlovákia minden művészének, akik évek óta rá vannak cuppanva az állami támogatásokra, és a kávéházi kultúrájukat a népi és a nemzeti kultúra fejlesztésének rovására valósítják meg, hogy az az információ, miszerint én lehetnék a kulturális miniszter, az az ő színtiszta álhírük."

„Örülök, hogy ez a csoportocska, amelyik a PS választási klipjeinek forgatását tartja kulturális alkotása csúcsának, ennyire meg van rémülve attól, hogy én leszek a kulturális miniszter. Talán mégis meg kellene fontolnom” – írta Taraba a Facebook-oldalán.

Ahogy azt a napi összefoglalónkban megírtuk, Taraba az az exkotlebás, kisebbségellenes, szalonfasiszta, és covidtagadó képviselő, aki két éve kigúnyolta Zuzana Čaputová lányát, aki Gyimesi Györggyel együtt be akarta tiltani a szivárványos zászló használatát középületeken, és aki együtt üzletelt a Mr. X-ként emlegetett hírhedt vállalkozóval, a rendőrség által keresett Peter Koščcsal.

(sp)

A cikk szerzői

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program