Andruskót már kihallgatták Sakovával és Richterrel kapcsolatban

2019. október 31. - 08:55 | Belföld

A Kuciak-gyilkosság megrendelésének közvetítésével gyanúsított Andruskó Zoltán, aki az elmúlt hetekben vádalkut kötött az ügyésszel, szerdán ismét bíróság elé állt Bazinban.

Andruskót már kihallgatták Sakovával és Richterrel kapcsolatban
Fotó: TASR - archív

A bíróság arról döntött, hogy meghosszabbítják Andruskó letartóztatását, miután a gyanúsított vádalkut kötött az ügyésszel. Andruskó a kezdetektől együttműködik a rendőrséggel. Annak a részletei egyelőre nem ismertek, hogy Andruskó milyen büntetésről egyezett meg az ügyésszel, a vádalkut még jóvá kell hagynia a bíróságnak.

A TV Markíza úgy tudja, 11 évről lehet szó, de Andruskó valószínűleg enyhébb büntetést akart.

Andruskó múlt héten azt is megemlítette a bíróságon, hogy két jelenlegi miniszter ellen is vallana korrupciós ügyek kapcsán. Hivatalosan nem tájékoztattak arról, hogy melyik két miniszterről van szó, sajtóinformációk szerint azonban a gyanúsított Denisa Saková belügyminiszter és Ján Richter munkaügyi miniszterről akart vallani.

A TV Markíza információi szerint ezzel kapcsolatban még múlt héten kihallgatták Andruskót, a vallomás részletei azonban egyelőre nem ismertek.

Ennek kapcsán korábban Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő kijelentette, senki nem fog falazni senkinek, sem arra kérni a rendőrséget, hogy ne intézkedjen, ha bebizonyosodik, hogy valamelyik miniszter törvényt sértett. Saková állásfoglalásában úgy fogalmazott, tiszta a lelkiismerete, és nem tud semmiféle törvényszegésről, amiben érintett lenne. Hasonlóan nyilatkozott Richter is, aki szerint a médiából értesült a Andruskó szándékáról, és sejtelme sincs, milyen törvényellenes dolgot követhetett el.


(tvnoviny.sk)