Az "állattenyésztők" egyik legnagyobbika, Bödör börtönben maradhat

2021. március 15. - 12:44 | Belföld

A minden lében kanál nyitrai oligarcha, Norbert Bödör az Állattenyésztő ügy miatt vizsgálati fogságban marad, így döntött a Specializált Büntetőbíróság.

Az "állattenyésztők" egyik legnagyobbika, Bödör börtönben maradhat
Fotó: TASR

Bödör sorsán osztozik Ľubomír Partika és Peter Kuba is, velük ellentétben azonban Milan Koprivát szabadon engedték. A döntés nem jogerős, fellebbezés esetén a Legfelsőbb Bíróság határoz majd.

A nevezett ügyben eddig összesen 21 személyt gyanúsítottak meg, köztük Juraj Kožuchot, az Agrárkifizető Ügynökség korábbi főnökét, aki azonban 10 hónap letartóztatás után, óvadék ellenében távozhatott a vizsgálati fogságból.

A Legfelsőbb Bíróság a múlt héten úgy döntött, hogy szabadlábra helyezi az ügy másik gyanúsítottját, az SNS-hez közeli Martin Kvietiket.

Az Agrárkifizető Ügynökségen keresztül hatalmas EU-s összegek folynak át a gazdáknak, ám ebből több millió euróra tehető a kenőpénzek összege is. Legalábbis Kožuch, az ügynökség korábbi igazgatójának megbízatási ideje alatt.

Az Állattenyésztő-ügy Szlovákia történetének eddigi legnagyobb korrupciós ügye, 10 millió euró felett jár a kifizetett kenőpénzek összege, amit a rendőrségnek eddig sikerült feltárnia.

(TASR/para)