A belügyminisztérium belső ellenőrzési hivatala vizsgálja a SIS központjában tartott titkos találkozóról szóló jelentést

2021. június 1. - 09:48 | Belföld

Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter átadta a tárca belső ellenőrzési hivatalának a jelentést a Szlovák Titkosszolgálat pozsonyi központjában tartott titkos találkozóról.

A minisztérium szóvivője, Petra Friese hozzátette, a hivatal a hatásköre és a törvény keretein belül jár el. További információt ezzel kapcsolatban nem mondhatott.

A Szlovák Titkosszolgálat épületében tartott titkos találkozóval kapcsolatban megjelent információkról, valamint a parlamentben felolvasott jelentésről is szó lesz szerdán a SIS tevékenységét ellenőrző bizottság rendkívüli ülésén.

Múlt héten Boris Kollár házelnök felolvasott a parlamentben egy jelentést azzal a találkozóval kapcsolatban, amelyre a Szlovák Titkosszolgálat (SIS) pozsonyi központjában került sor és amin részt vettek a legfőbb közjogi méltóságok, köztük az államfő és a miniszterelnök is. Az ellenzéki pártok ezt a beszámolót úgy fogták fel, mintha arról lenne szó, hogy a SIS a korábbi befolyásos tisztségviselők viselt ügyei után nyomozók után kutakodna.


(TASR)