Beszólt az öngyilkosságba menekülő Lučanský felesége a miniszternek, aki nem hagyta annyiban a dolgot

2021. január 2. - 17:53 | Belföld

Lučanský tábornok 3 hétig volt őrizetben. Akik évek óta ismerték, igazi férfinek tartották. Olyan embernek, aki nem menekül el a problémák elől. Csak ő tudja, ezúttal miért nem így történt - pakolta ki a véleményét a Facebookra a belügyminiszter azzal kapcsolatban, hogy az öngyilkosságot elkövető exfőrendőr felesége nekiment a közösségi oldalon. 

Beszólt az öngyilkosságba menekülő Lučanský felesége a miniszternek, aki nem hagyta annyiban a dolgot
Facebook

Martina Lučanská, az elhunyt rendőrfőnök gyászoló felesége szombaton délután kiposztolta a dühét, hogy milyen körülmények között látta utoljára a férjét a halálos ágyán. Ahogy írja, a korábbi főkapitány kórházi ágya közelében a belügyminiszter kommandósai álltak, állig felfegyverkezve, közben Roman Mikulec belügyminiszter meg Túrócszentmárton mellett egy hétvégi házban szórakozott és még azzal sem törődött, hogy fekete zászlót rakasson ki a minisztérium épületére.

A miniszter úgy döntött, hogy reagál a bejegyzésre, és a közösségi oldalán feltette a kérdést, vajon Lučanský miért döntött egy ilyen végzetes megoldás mellett három hét elzárás után. Miért lett öngyilkos "23 napos őrizetet követően"? Miért nem tett vallomást a nyomozók és később a bíróság előtt, ahol mindent elmondhatott volna és bizonyíthatta volna ártatlanságát, ha meg volt győződve ártatlanságáról? - teszi fel a kérdést a belügyminiszter.

Mikulec sajnálja az exfőrendőr özvegyét, de szerinte feleslegesen támadja a személyét, ráadásul Lučanská figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy a néhai férjét súlyos korrupciós ügyek miatt tartották vizsgálati fogságban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Lučanský ellen erősebbek voltak a bizonyítékok, mint ahogy azt az illetékesek elsőre gondolták.

(para)