Bödör beismerte, hogy késő este hívogatta "Fico titkárságát"

2020. november 14. - 07:02 | Belföld

Az Agrárkifizető Ügynökségnél történt visszaélések, illetve a Tibor Gašpar vezette rendőrségnél kialakított bűszervezet ügyében is gyanúsított nyitrai oligarcha, Norbert Bödör rendőrségen tett vallomásában elismerte, hogy többször is hívta Robert Fico "titkárságát", ami tulajdonképpen Mária Troškovát, az egykori miniszterelnök asszisztensét jelenti - derítette ki a Ján Kuciak Invesztigatív Központ.

Bödör beismerte, hogy késő este hívogatta "Fico titkárságát"
Norbert Bödör

Trošková volt az, akin keresztül egy lépésnyire kerülhetett Ficótól a Szlovákiában üzérkedő olasz maffiózó, Antonino Vadala, akinek ugyancsak érdekeltségei voltak a mezőgazdasági bizniszben, de Olaszországban drogcsempészetért ítélték el.

Bödör ügyében a rendőrség kiderítette, hogy többször is hívogatott egy telefonszámot, mely a Kormányhivatalra van bejegyezve.

A nyomozókat két hívás érdekelte különösebben, az egyik 2017. december 1-jén este kilenckor, a másik pedig 2018. január 17-én este negyed tizenegykor történt, ami a nyomozók megjegyzése szerint elég későn van ahhoz, hogy valaki a Kormányhivatalt hívja.

Bödör megerősítette, hogy valóban hívta az említett számot, a konkrét hívások tartalmára viszont szavai szerint már nem emlékszik. Egyébként ő nevezte meg ezt a számot úgy, mint "Fico titkársága", Trošková nevét nem említette, mondván, nem tudja, ki használta ezt a számot.

Az invesztigatív központnak végül a Kormányhivatal sajtóosztályának jelenlegi vezetője, Richard Pekar erősítette meg, hogy a telefonszám 2015 és 2018 között Mária Troškováé volt.

Az oknyomozó újságírók szerették volna felvenni a kapcsolatot Troškovával, ám ő nem vette fel a telefon és az sms-ekre sem reagált. Fico ugyancsak menekült az újságírók elől, mikor erről kérdezték.

(parameter/Denník N)