Čaputová szerint a majmocskás miniszterhelyettesnek le kell mondania

2019. augusztus 26. - 12:10 | Belföld

Zuzana Čaputová államfő rendkívüli bejelentést tett, amelyben felszólította az igazságügyi minisztérium államtitkárát, hogy mondjon le.

Čaputová szerint a majmocskás miniszterhelyettesnek le kell mondania
Fotó: tasr

Szlovákia elnöke rövid üzenetében arról beszélt, hogy az igazság egyfajta áru lett az országban és bizonyos emberek azt meg is tudták vásárolni. Volt, aki a cinikus módon megpróbált létrehozni egy államot az államon belül, hogy magának és a sajátjainak kedvezzen.

Čaputová szerint Szlovákia válaszúton áll, hogy milyen országban fogunk élni. "Hiszek a nyomozókban és az ügyészekben" - jegyezte meg az államfő, aki konkrét ügyről nem beszélt, de utalgatott a Kuciak-gyilkosság utáni fejleményekre és Marian Kočner levelezgetése kapcsán kiderült helyzetre.

Az elnök úgy véli, Jankovskának le kell mondania, hiszen védhetetlen lenne maradnia a magas pozíciójában.

Igor Matovič parlamenti képviselő hétfő reggel óta tüntet az igazságügyi minisztérium előtt, mert még nem mondott le a tárca államtitkára, aki a gyanú szerint ezernyi üzenetet váltott Marian Kočnerral. Monika Jankovská vasárnap este a Facebook-oldalán tagadta a vádakat, miszerint kommunikált volna a megszámlálhatatlan ügybe nyakig belekeveredett vállalkozóval, aki jelenleg vizsgálati fogságban ül.

Čaputová 12 előtti bejelentését azóta már több másik is követte. Az államfő mellett sorakozott fel az ellenzéki SaS, Igor Matovičékés persze a PS/Spolu is. Peter Pellegrini 15:00-kor tájékoztatja a közvéleményt a Smer álláspontjáról.

(DenníkN)