Döntött az UEFA: a Slovan búcsúzik a Bajnokok Ligájától

2020. augusztus 24. - 19:26 | Sport

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kontumálta a KÍ Klaksvík – Slovan Bratislava BL-selejtezős mérkőzést, így a feröeri bajnok 3:0-ás eredménnyel jutott tovább a második körbe.

Döntött az UEFA: a Slovan búcsúzik a Bajnokok Ligájától
Fotó: Reuters

Mint ismert, múlt hét hétfőn, mielőtt a pozsonyi csapat elutazott volna a Feröer-szigetekre, ifj. Vladimír Weissnek pozitív lett a koronavírustesztje. Ennek ellenére a csapat repülőre ült, csakhogy az egyik fizioterapeuta tesztje is pozitív lett – már a szigetországban.

A helyi egészségügyi szervek azt tanácsolták a csapatnak, hogy vagy kéthetes karanténba vonulnak a szigetországban, vagy ugyanazzal a repülővel visszautaznak Pozsonyba. Emellett megtiltották, hogy pályára lépjenek a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában. Az UEFA végül úgy döntött, pályára léphetnek, de feltételül szabta, hogy olyan játékosokkal kell kiállnia, akik nincsenek karanténban, tehát a tartalékcsapattal. A meccset péntekre halasztották, viszont a Slovan második keretében is koronavírus-fertőzést állapítottak meg, így végül a találkozót törölték.

Hétfőn a pozsonyi klub arról számolt be, hogy az összes hazatérő játékos tesztje negatív lett, ezért hivatalos panaszt nyújtanak be az UEFA-nál.

Az Európai Labdarúgó-szövetség viszont hétfőn kontumálta a mérkőzést, így a feröeri bajnok jutott tovább a BL-selejtező második fordulójába, ahol a svájci Young Boys Bern lesz az ellenfele. A Tv Noviny szerint a pozsonyiak fellebbezni kívánnak a határozat ellen. Amennyiben az UEFA elutasítja, a Slovan az Európa-liga második fordulójában folytathatja a küzdelmeket.


-para-