Eddig úgy néz ki, Pellegrini a Smer listáján indul a választásokon

2019. szeptember 2. - 12:20 | Belföld

A szlovák kormányfő szociáldemokratának tartja magát, és ezen a meggyőződésén nem kíván változtatni - nyilatkozta hétfőn Peter Pellegrini. Az újságírói kérdésre, hogy a Smer listáján indul-e a jövőre esedékes parlamenti választásokon, azt válaszolta: "Eddig úgy néz ki, hogy igen."

Eddig úgy néz ki, Pellegrini a Smer listáján indul a választásokon
Fotó: tasr

Pellegrini bízik abban, hogy a Smer vezetőjével, Robert Ficóval és a párt alelnökeivel nyíltan megtárgyalják, hogyan nézzen ki a tömörülésük választási listája. "Bizonyára mindenki elmondja a maga véleményét, ki kit tudna elképzelni az indulók között. A jelenlegi állás szerint megtaláljuk a helyes receptet arra, hogy a Smer megőrizze a befolyását és támogatottságát. - véli a kormányfő.

Mint ismeretes, korábban találgatások kezdődtek a miniszterelnök politikai jövőjével kapcsolatban, azzal összefüggésben, hogy Tomáš Drucker volt egészségügyi miniszter pártot alapít Dobrá voľba néven. Drucker nem tagadta, hogy megszólította Peter Pellegrini kormányfőt is a pártba való belépéssel kapcsolatban. Mindehhez azt is hozzátette, hogy már régen találkozott vele személyesen. "Nem akarok semmiféle spekulációt elindítani a jövőjével kapcsolatban"- jelentette ki Drucker Pellegrinire célozva.

A tavaly menesztett főrendőr személye is előbukkan ennél a témánál, hiszen egyes hangok szerint Fico szeretné, ha Tibor Gašpar is a Smer listáján indulna. Sőt, a távozott rendőrfőkapitány elment odáig, hogy kijelentette a közösségi oldalán, Pellegrininek fontolóra kellene vennie, hogy belépjen a Progresszív Szlovákia nevezetű pártba, biztos sok közös témájuk van. A miniszterelnök meg arról beszélt, hogy az exfőrendőrnek nincs keresnivalója a Smer választási listáján és inkább a nevének megtisztításával törődjön.

TASR

Címkék: Peter Pellegrini, Smer