Egy maffiafőnök meggyilkolásához is köze lehet Kočnernek!

2019. április 6. - 22:42 | Belföld

Peter Tóth, a Szlovák Titkosszolgálat (SIS) korábbi hírszerzési igazgatója szerint Marian Kočnernek köze lehetett egy maffiafőnök meggyilkolásához is.

Egy maffiafőnök meggyilkolásához is köze lehet Kočnernek!
Fotó: TASR

A Markíza információi szerint Kočner neve összefüggésbe hozható az egykori maffiafőnök, Ján Takáč meggyilkolásával is. Az egykori SIS-igazgató a Kuciak-gyilkosság kapcsán tett vallomásában beszélt erről.

Peter Tóth szerint Kočner még a ’90-es években került összetűzésbe a maffiafőnökkel a Technopol-üggyel kapcsolatban.

Ján Takáč állítólag részvényekre tartott igényt, Kočner azonban nem akart neki adni. Tóth szerint a maffiafőnök ezt követően meglőtte Kočnert.

Ján Takáčot 16 évvel ezelőtt gyilkolták meg. A gyilkosság elkövetését a Piťo-banda bérgyilkosa, Ľuboš Zelman beismerte, valamint a bűnbanda főnöke, Juraj Ondrejčák. A gyilkosság motívuma a Takáč és Ondrejčák közti nézeteltérés lehetett.

Tóth vallomása szerint Kočner szerezhette a gyilkossághoz használt fegyvereket egy másik maffiafőnökön keresztül. A vállalkozót ebben az ügyben egyelőre nem gyanúsították meg.

Marian Kočnert március 14-én gyanúsították meg a Kuciak-gyilkosság megrendelésével. A vállalkozó a televíziós váltók ügyében is folyik eljárás, és jelenleg szigorított őrizetben van Leopoldovban.


(TASR/para)