Ennél feljebb már nem is lehet süllyedni!

Nem lennék elragadtatva csúcspolitikusaink helyében, amikor egy felmérés azt mutatja ki, hogy nincs Szlovákiában olyan közülük, akit az emberek harmadánál többen látnának szívesen az ország miniszterelnökeként.

Ennél feljebb már nem is lehet süllyedni!
A szlovák miniszterelnök székhelye - TASR

Nem lennék elragadtatva Doktor Százezredes úr helyében, amikor a túlnyomó többség, melynek már herótja van Ficótól, részben átszivárog az ő hónalja alá, majd az eleve indokolatlanul túlcsordult népszerűsége hirtelen megzuhan, mint egy megnyesett abroncs.

Ezzel tulajdonképpen a nemzeti Messiásnak hitt gagyi stand-up mester visszaérkezett arra az emeletre, ahol az öreg populisták füstös odúkban, megsárgult lapokkal nyomják a partit már ciklusok óta.

Ahol az előbbiek által elfogyasztott politikai koktélok nyállal telefecskendezett maradványait szürcsölik nagy kedvvel azok, akik helyében ugyancsak nem lennék elragadtatva. Mint Mr. Brüsszelben Ciki, De Hazakiabáló Ellenzék vagy Mr. Soha A Büdös (K***a) Életben Nem Káromkodtam úr, aki időnként észre sem veszi, hogy a saját lapjai hátulját nézi, és úgy blöfföl.

És amiért különösen nem lehetünk elragadtatva egyiküktől sem, az az, hogy ők ezt tudják. Az Ellenzéki Cselgáncs Klubban is, amelyen belül időről időre, mint a macskák, kiokádják az egymásról lenyalt szőrt.

Amott pedig különösen. Sőt, nekik ez elég is, régóta. Ez az emelet pályafutásuk teteje abban a bizonyos demokratikus felhőkarcolóban. Feljebb ugyanis már nem nyomja a nép liftet, hanem lépni kellene valamit. És reményeik szerint akkora méretű nép még jó darabig lesz, amekkora feltolja ide őket izomból. 

Pedig épp csak annyira vagyunk magasan, hogy még a nagy sötétségben is szabad szemmel leolvashatók a lent parkoló, pöpec szolgálati kocsik rendszámai.