Ez lehet az utolsó országos tesztelés, Sulíkék erre kaptak ígéretet

2021. január 18. - 10:35 | Belföld

Lehettünk volna elvszerűek és elutasítóak a teszteléssel szemben, de ésszerűek is lehettünk, amivel el is érhettünk valamit - magyarázza a koalíciós SaS, miért nem rontottak neki a kormány legújabb elképzelésének a tömeges szűréssel kapcsolatban.

Ez lehet az utolsó országos tesztelés, Sulíkék erre kaptak ígéretet
Fotó: TASR

A vasárnapi kormányülés után, melyen megszületett a döntés a tömeges tesztelés formájáról Richard Sulík pártja annak örül, hogy a lehetőségeikhez mérten sikerült átültetniük a javaslataikat.

Sulík most arról értekezik a Facebook-oldalán, hogy a kormányban nincs elég erejük arra, hogy keresztbe tegyenek a tesztelés elfogadott változatának, ezért aztán olyan javaslatokkal jöttek elő, amelyek kényelmesebbé, biztonságosabbá és logikusabbá teszik a szűrési hadműveletet.

"Ennek köszönhetően

kaptunk egy ígéretet, hogy ez lesz az utolsó (!) tömeges tesztelés,

meg arra is, hogy több tesztelőpont létesül, hogy ne legyenek tömegjelenetek és ne kelljen sokat várakozni" - írja a gazdasági miniszter a közösségi oldalán. Sulík megérti, ha az egész szűrési program miatt senki sem boldog, "mi sem vagyunk azok", de szerinte rosszabb lenne a helyzet, ha csak annyit mondtak volna a felvetésre, hogy "NEM". A pártelnök úgy véli, erről szól az együttműködés és a demokrácia is. "Annyira ugrálhatunk, amennyire azt a választási eredményünk lehetővé teszi" - szögezte le Sulík.

Való igaz, a tavaly februári választásokon az SaS nem ért el kimagasló eredményt. A liberális párt a maga 6,2 százalékos szavazatmennyiségével csupán 13 parlamenti mandátumot szerzett, amivel a 95 képviselővel rendelkező koalícióban büntetlenül nem nagyképűsködhet. A választásokat az Igor Matovič vezette OĽaNO nyerte meg 25 százalékos eredménnyel, a második legerősebb kormánypárt pedig a Boris Kollár-féle Sme rodina lett 8,2 százalékkal.

(para)