Fico vajon betartotta a szabályokat, miután hazatért külföldről?

2021. szeptember 27. - 08:22 | Belföld

Ennek próbált utánajárni a Markíza, mivel úgy fest, a közegészségügyieknek nem sikerült.

Fico vajon betartotta a szabályokat, miután hazatért külföldről?
Robert Fico (Fotó: TASR)

Robert Fico nemcsak az ítélethirdetéskor, de augusztus elején is részt vett Dušan Kováčik korábbi speciális ügyész tárgyalásán, miközben maga kottyintotta el, hogy azt megelőzően külföldön járt. Mindemellett szereti hangoztatni azt is, hogy nincs beoltva. Ezt figyelembe véve karanténba kellett volna mennie. A Smer-SD elnöke és parlamenti képviselője nem válaszol az ezzel kapcsolatos kérdésekre.

Azóta több mint egy hónap telt el, a pozsonyi közegészségügyiek viszont az újságírókhoz hasonlóan jártak. Nem kaptak választ a kérdéseikre.

"Nevezett személyt felszólítottuk e-mailben, hogy mutassa be igazolását a karantén alóli kivétel érvényesítéséhez. Miután ez a személy nem reagált e-mailben, a lakcímére is postáztuk a felszólítást, az viszont kézbesítetlenül került vissza a hivatalhoz" - közölte a pozsonyi Regionális Közegészségügyi Hivatal szóvivője, Katarína Nosálová.

Segítséget ígért az ügyben a belügyminiszter, Roman Mikulec, aki azt mondta, először hall az ügyről, de amennyiben a közegészségügyiek a rendőrség segítségét kérik a kézbesítéshez, akkor a saját hatásköreik keretén belül közbenjárhatnak.

Nem sikerült azt sem kideríteni, hogy milyen kivételt érvényesített. Megtehette ezt például úgy, hogy küülföldi szolgálati úton volt. Boris Kollár, a parlament elnöke viszont nem tud róla, hogy a parlament ilyen minőségben bízta volna meg őt.

(Markíza)