Haščák állítja, sosem kommunikált Kočnerrel senki kinyírásáról

A Penta főnöke szerint sosem volt szó köztük senki likvidálásáról, és nem is céloztak hasonlóra.

Haščák állítja, sosem kommunikált Kočnerrel senki kinyírásáról
Fotó: TASR

Amint arról csütörtökön beszámoltunk, sajtóértesülések szerint a Kuciak-gyilkosság megrendelésével meggyanúsított Marian Kočner a Penta főnökének, Jaroslav Haščáknak beszélhetett arról, hogy egy férfi likvidálásán dolgozik.

A Markíza szerint Kočner meggyanúsításának kulcsfontosságú bizonyítéka az a kommunikáció lehet, amelyet Kočner a befolyásos vállalkozóval folytatott néhány nappal az újságíró és jegyese meggyilkolása előtt. A DenníkN úgy tudja, Kočner vulgarizmusok használatával 2018 januárjában azt írta sms-ben Haščáknak, hogy egy férfi likvidálásán dolgozik.

„Az sms-üzenet létezését, amelyet a média idéz, nem tudom megerősíteni. A beszélgetéseink közt semmilyen hasonló kommunikációt nem találtam” – reagált Haščák.

A Penta befektetési csoport vezetője hangsúlyozta, nem volt tudomása arról, hogy Kočner előre eltervezett gyilkosságra készült, és sosem gyanított róla ilyesmit.

„Alapvetően elutasítom a személyem összekapcsolását ezekkel a tényekkel, és elhatárolódom a dezinformációktól, amelyek ezzel összefüggésben megjelennek” – tette hozzá Haščák.

Saját elmondása szerint szórványos volt a kapcsolata Kočnerrel. „Nem találkoztunk rendszeresen, évente néhányszor. Sosem vállalkoztunk közösen. Olyan embernek tartottam, aki igyekszik előnyökhöz jutni a kapcsolatai által” – fogalmazott.

Haščák arról is beszélt, hogy Kočner gyakran küldött üzeneteket különféle embereknek, így akarta ugyanis fenntartani velük a kapcsolatot, noha az üzenetek tartalma gyakran jelentéktelen volt. A Penta főnöke állítja, valószínűleg ezért rázta őt le annyival, hogy majd személyesen beszélnek róla.

Éppen ezért nem látja értelmét, hogy jelentkezzen a rendőrségnél ezzel kapcsolatban, mert állítja, semmilyen információja nincs, ami segíthetné a hatóságok munkáját.

Marian Kočnert március 8-án gyanúsították meg a gyilkosság megrendelésével. Ján Kuciak oknyomozó újságírót és kedvesét, Martina Kušnírovát 2018. február 21-én gyilkolták meg nagymácsédi otthonukban. 


(TASR/para)